Wednesday, 8 May, 2024

«Η Πραγματικότητα ενός παιδιού με ΔΕΠ-Υ» – Η ομιλία από την Ψυχολόγο, Βασιλική Νοχουτίδου

Ομιλία με θέμα «Η Πραγματικότητα ενός παιδιού με ΔΕΠ-Υ-Ενδείξεις και αντιμετώπιση» πραγματοποίησε η Ψυχολόγος Α.Π.Θ. Βασιλική Νοχουτίδου

το απόγευμα της Κυριακής 2 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα Πληροφόρησης Νέων του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών.
Η ψυχολόγος του Κέντρου Ανάπτυξης παιδιού “Περί Παίδων Αγωγής”, σε μία εξαιρετική ομιλία, ανέπτυξε το ζήτημα, με ιδιαίτερη έμφαση στη Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ), μιλώντας για τη συχνότητα που παρουσιάζεται και στα δύο φύλα, όμως στα αγόρια σε μεγαλύτερο ποσοστό.
Η υπερκινητικότητα, όπως είπε, δεν είναι πάντα σύμπτωμα της ΔΕΠΥ ενώ η συχνότητα και η ένταση της εμφάνισης των συμπτωμάτων δεν εξαρτάται μόνο από τη θέληση του παιδιού, αλλά και από την εκπαίδευση.
Σημαντικό θέμα είναι η προσέγγιση, η γνώση και η αντιμετώπιση, καθώς η φαρμακευτική αγωγή δεν είναι πάντα η καλύτερη επιλογή για τη ΔΕΠΥ. Τα παιδί με ΔΕΠΥ είναι σημαντικό να βοηθηθεί από μια σωστή και στοχευμένη εκπαίδευση, από υποστήριξη στο σπίτι, στο σχολείο και από ειδικούς στο θέμα.


Η συγκεκριμένη διαταραχή, όπως τόνισε η κα. Νοχουτίδου δεν είναι “ασθένεια” για να περάσει… Τα συμπτώματα της ΔΕΠΥ συνεχίζουν να εμφανίζονται και στην ενήλικη ζωή ενός ατόμου και σίγουρα οι γονείς πρώτα από όλους, πρέπει να καταλάβουν ότι δεν σχετίζεται με χαμηλή νοημοσύνη.
Περί Παίδων Αγωγής
Περισσότερα στο “Περί Παίδων Αγωγής”, κέντρο για την ανάπτυξη και την εξέλιξη του παιδιού και του εφήβου, με έδρα τα Γιαννιτσά.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου