Wednesday, 1 May, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Η Συντονίστρια του Γρ. του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Έλενα Σώκου στη Σκύδρα

Η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου συναντήθηκε στο Δημαρχείο, την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024, με τη Συντονίστρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Έλενα Σώκου.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες οι Αντιδήμαρχοι Σκύδρας:  Μιχάλης Μέγας, Αθανάσιος Γίτσας, Σταύρος Πασχαλίδης, Ιωάννα Βέργου, Γιώργος Σταματέλλος κι ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. Νικόλαος Χατζηιωαννίδης.

Την κ. Σώκου συνόδευαν ο Αν. Γραμματέας Αγροτικών Φορέων Νέας Δημοκρατίας, ειδικός συνεργάτης του Υφ.Α.Α.Τ. Διονύση Σταμενίτη  Νίκος Θωμαϊδης και τα Μέλη της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας (Δ.Ε.Ε.Π.) Πέλλας: τον εκπρόσωπο Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Μάκη Δημητριάδη  και τον Γιάννη Ουγγρίνη.Μετά το καλωσόρισμα ακολούθησε σύσκεψη εργασίας.

Η κ. Σώκου ευχαριστώντας τη Δήμαρχο για την υποδοχή μετέφερε αρχικά τους χαιρετισμούς του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και στη συνέχεια τόνισε τον τεχνοκρατικό χαρακτήρα του Γραφείου του Πρωθυπουργού και τη διάθεσή της να προσφέρει σε ό,τι χρειαστεί. Η Δήμαρχος έκανε μια σύντομη παρουσίαση του Δήμου Σκύδρας τονίζοντας τη σημασία του ως αγροτικού-φρουτοπαραγωγικού-εξαγωγικού κέντρου με μεγάλη συνεισφορά στην τοπική και εθνική οικονομία, αφού εδώ παράγονται και μεταποιούνται σχεδόν όλα τα αγροτικά προϊόντα και δραστηριοποιούνται οι μεγαλύτερες και περισσότερες εξαγωγικές βιομηχανίες φρούτων, κι εδώ λειτουργούν σε δημόσια κτήρια το Τελωνείο και ο Χημείο του Κράτους. Αναφέρθηκε στη συνέχεια σε ζητήματα που ενδιαφέρουν και απασχολούν το Δήμο, όπως: η παρούσα και μεταβατική περίπτωση της Δ.Ε.Υ.Α.Σ, η αξιοποίηση των Λουτρών Λουτροχωρίου, τα πάγια αιτήματα για ίδρυση και λειτουργία ΕΠΑΛ και  ΚΔΑΠ ΑμεΑ,  η ανάδειξη των αρχαιοτήτων, η αποκατάσταση κι ανάδειξη του ευρύτερου χώρου του Σιδηροδρομικού Σταθμού, η αξιοποίηση του Στρατοπέδου, η παραχώρηση του κτηρίου της Λ.Α.Φ.Σ., τα προγράμματα έργων κι απασχόλησης ανέργων, τα αδέσποτα κ.α.

Στην ενημέρωση και συζήτηση έλαβαν μέρος με παρεμβάσεις τους όλοι οι συμμετέχοντες. Η κ. Σώκου ζήτησε και έλαβε έγγραφα για τα αιτήματα και τις προτάσεις του Δήμου που θα σταλούν και στο επόμενο διάστημα με την επιβεβαίωση και από τις δύο πλευρές ότι ανοίγεται μια νέα και ελπιδοφόρα συνεργασία.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου