Friday, 26 April, 2024

Η τελετή έναρξης της Ειρηνοδρομίας του 17ου Μαραθωνίου με την «Ελιά» σύμβολο άμιλλας και ειρήνης

Η τελετή έναρξης της Αλεξανδρείου Ειρηνοδρομίας στον Αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας, σε συνεργασία με την Εφορία Αρχαιοτήτων Πέλλας

πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 29 Απριλίου, με την αθλήτρια Πολυνίκη Εμμανουλίδου.

Στην εκδήλωση χαιρέτησαν, οι Δήμαρχος Πέλλας, Γρηγ. Στάμκος, προϊστ/νη Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας, Ελισάβετ Τσιγαρίδα, Υπευθύνος Οργανωτικής Επιτροπής, Ιωάννης Πανανάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Ι. Τζαμτζής.

Με σύμβολο την Ελιά, η “Ειρηνοδρομία” αποτελεί μια μοναδικά πολύπλευρη διοργάνωση. Καθ’ όλα αθλητική, βαθιά συμβολική και πάντα με κοινωνικό πρόσημο, προωθεί τη συμμετοχικότητα και την ευγενή άμιλλα, την αγάπη για τον αθλητισμό, και φυσικά την ειρήνη και την αλληλεγγύη.

Στη συνέχεια έλαβε χώρα πολιτιστικό πρόγραμμα με τους μαθητές του δημοτικού σχολείου Πέλλας, και τον μαέστρο Αντώνη Παπαδόπουλο που τους συνόδευε.

Μαζί με την Πολυνίκη, μαθητές του Γυμνασίου Πέλλας, ακολούθως, πέρασαν μέσα στον αρχαιολογικό χώρο και στη συνέχεια από την αψίδα εκκίνησης του μαραθωνίου, μπροστά στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου παρέδωσαν το Σύμβολο της Αλεξανδρείου Ειρηνοδρομίας, την «Ελιά» στην οργανωτική επιτροπή του μαραθωνίου.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου