Saturday, 18 May, 2024

Η Τζάκρη προκαλεί εμφύλιο στο ΣΥΡΙΖΑ – Δεν έρχεται το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο στην Έδεσσα;

Εμφύλιος έχει ξεσπάσει στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ για το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και συγκεκριμένα για τη μεταφορά ενός παραρτήματός του από την Κοζάνη στην Έδεσσα.

Η Θεοδώρα Τζάκρη, ανακοίνωσε ότι η Διοικούσα Επιτροπή του Ανοιχτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) ενέκρινε τη μεταφορά του Παραρτήματος Δυτικής Μακεδονίας από την Κοζάνη στην Έδεσσα (που ανήκει στην Κεντρική Μακεδονία!) και συγκεκριμένα στο χώρο όπου μέχρι πρότινος στεγαζόταν το Τμήμα Μάρκετινγκ και Διοίκησης Λειτουργιών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Στην ίδια συνεδρίαση της διοικούσας επιτροπής εγκρίθηκαν οι δαπάνες για τις εργασίες που απαιτούνται, έτσι ώστε να καταστεί ο χώρος κατάλληλος για τη λειτουργία του Ανοιχτού Πανεπιστημίου, καθώς επίσης και το πρωτόκολλο συνεργασίας με το Δήμο Έδεσσας.

Στο Παράρτημα της Έδεσσας, αναφέρθηκε, ότι θα λειτουργήσουν 6 προπτυχιακά και 35 μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών. Δείτε εδώ

Η κίνηση αυτή, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε την οργή των βουλευτών Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ. «Πρόκειται για πράξη που αιφνιδιάζει, προσβάλει, προβληματίζει και δεν έχει προηγούμενο, δημιουργώντας σοβαρά ερωτηματικά τα οποία πρέπει να απαντηθούν», τονίζει με γραπτή του ανακοίνωση ο βουλευτής Κοζάνης Θέμης Μουμουλίδης, κάνοντας λόγο για μεθόδευση από την διοίκηση του Ανοιχτού Πανεπιστημίου και υπογραμμίζοντας ότι «κανείς από τους άμεσα ενδιαφερόμενους, την Δημοτική αρχή, το Υπουργείο Παιδείας, αλλά και όλους τους άλλους, δεν γνώριζε και ουδέποτε ενημερώθηκε για τις προθέσεις των αρμοδίων».

Παραμένει το παράρτημα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στην Κοζάνη, υπό την προϋπόθεση να βρεθούν χώροι που το αναβαθμίζουν

Σύμφωνα με το kozan.gr και μετά τη συνάντηση του δημάρχου Κοζάνης, Λ. Ιωαννίδη και του βουλευτή Μ. Δημητριάδη με τον Πρόεδρο της Διοικούσας Βασίλη Καρδάση, τονίστηκε πως παραμένει το παράρτημα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στην Κοζάνη, υπό την προϋπόθεση να βρεθούν χώροι που το αναβαθμίζουν. Αυτό προέκυψε, σε γενικές γραμμές, από τη σύσκεψη του δημάρχου Κοζάνης, Λ. Ιωαννίδη και του βουλευτή Μ. Δημητριάδη με τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, Βασίλη Καρδάση.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου