Saturday, 27 April, 2024

Θεμελίωση του νέου Διοικητηρίου στη Βέροια, παρουσία Τζιτζικώστα

Το νέο Διοικητήριο Ημαθίας θεμελίωσε στη Βέροια ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη, του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων Πάρη Μπίλλια και Περιφερειακών Συμβούλων, ο κ. Τζιτζικώστας πραγματοποίησε τη δέσμευσή του να αρχίσουν στην τρέχουσα θητεία της διοίκησής του στην Περιφέρεια οι εργασίες ανέγερσης του νέου Διοικητηρίου της Ημαθίας, που θα είναι η νέα έδρα της Αντιπεριφέρειας.“Το είπαμε, το κάναμε πράξη. Όπως ακριβώς δεσμευτήκαμε και δεσμεύτηκα και προσωπικά, σε όλους τους συμπολίτες μας στην Ημαθία, δώσαμε οριστική λύση στο κτιριακό πρόβλημα της Αντιπεριφέρειας Ημαθίας και τώρα θεμελιώνουμε το νέο Διοικητήριο. Πάντα, όταν αυτή η διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας μιλάει για λύσεις, εννοεί λύσεις στην πράξη. Εννοούμε λύσεις ουσιαστικές, όχι θεωρητικές. Λύσεις χειροπιαστές, όχι στα λόγια. Γι’ αυτό και όλο το προηγούμενο διάστημα κάναμε μία τεράστια προσπάθεια, με συντονισμένες και μεθοδικές κινήσεις, λύνοντας όχι μόνο ένα, αλλά τρία ζητήματα που ήταν απαραίτητο να λυθούν προκειμένου το όραμά μας για το ιδιόκτητο Διοικητήριο της Περιφέρειας στην Ημαθία, να γίνει πράξη. Λύσαμε το ζήτημα του χώρου. Ετοιμάσουμε μία άρτια και ολοκληρωμένη πρόταση, για την έγκριση της χρηματοδότησης. Εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση του έργου με πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και πόρους από το Πρόγραμμα ‘Αντώνης Τρίτσης’ του Υπουργείου Εσωτερικών. Και έχοντας λύσει αυτά τα τρία μεγάλα ζητήματα, είμαστε απόψε εδώ και το νέο Διοικητήριο της Περιφέρειας στην Ημαθία γίνεται πράξη”, επισήμανε ο Περιφερειάρχης.Οι πολίτες στην Ημαθία και οι εργαζόμενοι στην Αντιπεριφέρεια Ημαθίας σύντομα θα αποκτήσουν ένα κτίριο αντάξιο της ιστορίας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, που κατασκευάζεται στην είσοδο της πόλης, σε μία περιοχή που έχει χωροθετηθεί το Δικαστικό Μέγαρο και το Κτίριο της Αστυνομίας.

“Είμαι βέβαιος ότι το νέο Διοικητήριο θα βοηθήσει καταλυτικά στην καλύτερη λειτουργία όλων των υπηρεσιών και πάνω και πρώτα απ’ όλα στην καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των συμπολιτών μας. Το κτίριο κατασκευάζεται με βάση τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού, έχοντας σχεδόν μηδενική κατανάλωση ενέργειας και μεγάλη εξοικονόμηση πόρων, ώστε οι πόροι αυτοί να απελευθερώνονται και να επιστρέφουν στην κοινωνία με ακόμα περισσότερα έργα και δράσεις”, υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστας.Ο κ. Τζιτζικώστας συνεχάρη για την επιμονή και τον διαρκή αγώνα τους μέχρι σήμερα ώστε το έργο αυτό να γίνει πράξη, τους Αντιπεριφερειάρχες Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη και Υποδομών και Δικτύων Πάρη Μπίλλια, όπως και τους εργαζόμενους και τα στελέχη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ακόμη, αναφέρθηκε στο έργο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην Ημαθία, τονίζοντας ότι “γι’ αυτή τη διοίκηση, μία είναι η προτεραιότητα: Να συνεχίσουμε τα έργα και τις δράσεις σε ολόκληρη την Ημαθία, που βελτιώνουν την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας, στηρίζουν τις επιχειρήσεις και τις θέσεις εργασίας, προβάλλουν τον τόπο μας και προσελκύουν νέες επενδύσεις και περισσότερους επισκέπτες”.

Μεταξύ άλλων, τα κυριότερα από τα έργα και τις δράσεις που υλοποίησε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην Ημαθία, όπως τα ανέφερε ο κ. Τζιτζικώστας, είναι:

-Φροντίσαμε οι συμπολίτες μας να έχουν καλύτερη πρόσβαση στην υγεία με τους επικουρικούς γιατρούς και το σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό που παραδώσαμε στο Νοσοκομείο και το Κέντρο Υγείας της Βέροιας και στα Κέντρα Υγείας στη Νάουσα και την Αλεξάνδρεια.

-Φροντίσαμε να δημιουργήσουμε και να εξασφαλίσουμε τη λειτουργία περισσότερων από 20 κοινωνικών δομών που καθημερινά υποστηρίζουν χιλιάδες ευάλωτους συμπολίτες μας, όπως τα Κέντρα Κοινότητας, τα Κοινωνικά Φαρμακεία, τα Κοινωνικά Παντοπωλεία, τα Κέντρα Ημερήσια Φροντίδας Ηλικιωμένων, τις δομές υποστήριξης γυναικών, παιδιών και εφήβων που βρίσκονται σε κίνδυνο….

-Ολοκληρώνουμε πολλά και σημαντικά έργα αγροτικής οδοποιίας, όπως τις αγροτικές οδούς Αγίου Γεωργίου και Μακροχωρίου, στη Βέροια, την αγροτική οδό Παλιού Προδρόμου Μελίκης, στην Αλεξάνδρεια, τις αγροτικές οδούς Ράμνιστας, Χαρίεσσας και Φυτείας-Ακροχωρίου, στη Νάουσα.

-Φροντίσαμε να διασφαλίσουμε την ποιότητα και την ποσότητα του πόσιμου νερού για χιλιάδες συμπολίτες μας.

-Επεκτείνουμε το δίκτυο φυσικού αερίου στη Βέροια και τη Νάουσα.

-Εξοπλίσαμε το Πυροσβεστικό Σώμα.

-Υλοποιούμε εργασίες βελτίωσης και αναβάθμισης σε εκατοντάδες χιλιόμετρα του οδικού δικτύου, στη Βεργίνα, στην Κουμαριά, στο Πολυδένδρι, στη Σφηκιά, στα Ριζώματα, στην Κουλούρα, στη Μελίκη.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου