Saturday, 18 May, 2024

Θεοφάνεια και αγιασμός των υδάτων στον Λουδία ποταμό στα Γιαννιτσά

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, στον Λουδία ποταμό, στα Γιαννιτσά, σήμερα ανήμερα των Θεοφανείων, 6 Ιανουαρίου 2020, αγιάστηκαν τα ύδατα.
Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στην τελετή που πραγματοποιήθηκε, στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Ναυταθλητικού Κέντρου Λουδία, παρουσία του Μητροπολίτη Ιωήλ, βουλευτών, του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, Ι. Τζαμτζή, του δημάρχου, δημοτικών, τοπικών συμβούλων, διευθυντές Πυροσβεστικής και Αστυνομίας και φορέων.

Μετά τον καθαγιασμό, αφέθηκαν ελεύθερα περιστέρια και αθλητές του ΝΟΓ κωπηλατούσαν στο ποτάμι. 

Ο δήμαρχος Πέλλας Γρ. Στάμκος και ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Γιαννιτσών Βασίλης Καφετζάκης έκοψαν τη Βασιλόπιτα για το καλό του νέου έτους και μοιράστηκαν κεράσματα στους παρευρισκόμενους, με την Φιλαρμονική των Γιαννιτσών να παιανίζει.  

https://www.facebook.com/logos.pellas/videos/2652933051411233/


Εφτά τα θαρραλέα παλικάρια που έπεσαν στα νερά του ποταμού για να πιάσουν το σταυρό. Μελετιάδης Χριστόφορος, Ματινέλης Θεόδωρος, Ζαφειρίου Χρήστος, Καρπάτσης Απόστολος ήταν οι τέσσερις εκ των νέων, τα ονόματα των οποίων μάθαμε… με τον Συμεών Γραμματικόπουλο από την Κατερίνη που ήταν ο τυχερός… καλή φώτιση και ευλογία σε όλους!

*Μετά τον καθαγιασμό, χρειάζεται επιτέλους να ληφθεί σοβαρά υπόψιν της ΠΕ και του δήμου, ο καθαρισμός του ποταμού, καθώς τα παιδιά που βούτηξαν βγήκαν μαύρα από τα νερά… 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου