Tuesday, 19 March, 2024

Καθηγητές του Γυμνασίου Νέου Μυλοτόπου, στο Βερολίνο με Erasmus+

Στα πλαίσια εγκεκριμένου Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ Βασική Δράση1 (ΚΑ1), τρείς καθηγητές του Γυμνασίου Νέου Μυλοτόπου

μετακινήθηκαν στο Βερολίνο, από τις 12 έως τις 19 Μαρτίου 2023, όπου παρακολούθησαν και ολοκλήρωσαν επιτυχώς την πενταήμερη επιμόρφωση το θέμα της οποίας ήταν «Δημοφιλή και εύχρηστα ψηφιακά εργαλεία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης».
Κατά τη διάρκεια της επιμόρφωσής τους οι εκπαιδευτικοί απέκτησαν βασικές γνώσεις πάνω στην ύπαρξη και χρήση νέων ψηφιακών εργαλείων, που απλοποιούν την καθημερινή εκπαιδευτική διαδικασία τόσο σε επίπεδο καθηγητών/τριων όσο και επίπεδο μαθητών/τριων και όχι μόνο, καθιστώντας την μαθησιακή διαδικασία ευχάριστη και δελεαστική.
Καθ΄ όλη τη διάρκεια της επιμόρφωσής τους οι εκπαιδευτικοί, εκπόνησαν σχέδια μαθημάτων και εργασίες που τις παρουσίασαν στην ολομέλεια, έχοντας την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς/τριες των άλλων ευρωπαϊκών χωρών που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και να συγκρίνουν τα διάφορα εκπαιδευτικά συστήματα.
Ταυτόχρονα είχαν τη δυνατότητα και ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις, τεχνογνωσίες και να αποκομίσουν γνώσεις για το εκπαιδευτικό γίγνεσθαι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά ταυτόχρονα εξοικειώθηκαν μέσω της χρήσης της αγγλικής γλώσσας, συγκεκριμένων εκπαιδευτικών όρων. Όλοι οι συμμετέχοντες δήλωσαν απόλυτα ικανοποιημένοι, καθώς η συγκεκριμένη δράση προήγαγε-πέρα από την προσωπική ανάπτυξη ενός εκάστου των συμμετεχόντων-την κοινή Ευρωπαϊκή Ιδέα και Συνύπαρξη.
Στο πρόγραμμα συμμετείχαν καθηγητές/καθηγήτριες από:
την Ελλάδα: το Γυμνάσιο Νέου Μυλοτόπου (με τους Χρηστίδου Σοφία, Πληροφορικό, Κελέση Αντώνιο/Τεχνολόγο, Χριστοφορίδη Σταύρο-Μαθηματικό-Διευθυντή) και το 2ο Γυμνάσιο Έδεσσας (δύο), την Ισπανία (μία), την Πορτογαλία (δύο), την Ιταλία (ένας), και την Τουρκία (δύο).
Σταύρος Χ. Χριστοφορίδης, MS.c Καθηγητής Μαθηματικών-Διευθυντής Γυμνασίου Νέου Μυλοτόπου-Επιμορφωτής, Ι.Ε.Π/ΥΠΑΙΘ & Ε.Κ.Δ.Δ.Α /Υ.Δ.Δ.Η.Δ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου