Friday, 26 April, 2024

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης και σωστικές εργασίες, λόγω κακοκαιρίας, ζητεί με αίτημά του ο Ιορδάνης Τζαμτζής

Να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας οι Τοπικές Κοινότητες Αραβησσού και Αχλαδοχωρίου

της Δημοτικής Ενότητας Κύρρου, του  Δήμου Πέλλας, ζητεί ο Αντιπεριφερειάρχης, Ιορδάνης Τζαμτζής και η ΠΕ Πέλλας. Με επιστολή του προς τον Περιφερειάρχη Κ.Μ., Απόστολο Τζιτζικώστα και την Αυτοτελή Δ/νση Πολιτικής Προστασίας ΠΚΜ, ο κ. Τζαμτζής περιγράφει τη διαμορφωθείσα κατάσταση στις παραπάνω περιοχές λόγω εντόνων ακραίων καιρικών φαινομένων (ισχυρή βροχόπτωση και χαλαζόπτωση), που εκδηλώθηκαν κατά τις απογευματινές ώρες της 4ης Ιουνίου 2023, με συνέπεια να δημιουργηθούν προβλήματα σε δημοτικές και δημόσιες υποδομές και δίκτυα (οδικό δίκτυο, τεχνικά έργα γεφύρωσης, πλημμυρισμένες καλλιέργειες, κλπ), σε οικίες και λοιπές εγκαταστάσεις.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Τζαμτζής «Μετά την αυτοψία που διενεργήθηκε από τις τεχνικές Υπηρεσίες της ΠΕ Πέλλας, διαπιστώθηκε ότι απαιτούνται επείγουσες σωστικές εργασίες στα παρακάτω σημεία:

Κατάκλιση της Ε.Ο. 2 Θεσσαλονίκης-Έδεσσας, στην περιοχή Καπέλη. Απομείωση τάφρου κατάντη Ε.Ο. στην περιοχή Καπέλλη στα Γιαννιτσά, Προβλήματα υπερχειλίσεων στην περιοχή Τ.Κ. Καρυώτισσας Δήμου Πέλλας, προβλήματα υπερχειλίσεων στην περιοχή Δ.Ε. Κρύας Βρύσης Δήμου Πέλλας, υπερχείλιση ρέματος Αραβησσού.

Επίσης απαιτούνται σωστικές εργασίας για απομάκρυνση φερτών υλικών, αντιμετώπιση καθιζήσεων, καθαρισμό γεφυρών κατά μήκος της κοίτης των παραπάνω ρεμάτων  καθώς και καθαρισμοί τμημάτων του οδικού εθνικού και επαρχιακού δικτύου για την απομάκρυνση φερτών υλικών και την αποκατάσταση της κυκλοφορίας. Οι τεχνικοί έλεγχοι για τη διαπίστωση αστοχιών επί του υδρογραφικού δικτύου της πληγείσας περιοχής συνεχίζονται».

Όπως διευκρινίζεται από την Π.Ε. Πέλλας στη Δημοτική Ενότητα Κύρρου του Δήμου Πέλλας,  βρίσκονται σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης οι παρακάτω οικισμοί: Δημοτική Κοινότητα Μυλοτόπου, Τοπική Κοινότητα Αξού, Τοπική Κοινότητα Παλαιού Μυλοτόπου με απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, έως και 19-7-2023, οπότε θα επανέλθει η Π.Ε. Πέλλας με νέο αίτημα για την παράταση της.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου