Thursday, 2 May, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Κατερίνα Ιγνατιάδου: “Θέλω να έχω τα υψηλά ποσοστά στις καρδιές των συμπολιτών μου”

Κατερίνα Ιγνατιάδου: Μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη δίνει η δήμαρχος Σκύδρας στον “Λόγο της Πέλλας”

Η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιαδου, που ήταν η μοναδική η οποία εκλέχθηκε από την πρώτη Κυριακή (26 Μαΐου 2019)  στον νομό Πέλλας, από τους τέσσερις των δήμων, συνεχίζει με επιτυχία μια επταετή πορεία δράσης στον τόπο της και σήμερα μιλά αποκλειστικά στον “Λόγο της Πέλλας” για αυτά που κατάφερε, για. τις σκέψεις της για το μέλλον, αλλά και για τις σχέσεις της με τους δημότες και την αντιπολίτευση.

Νίκη θρίαμβος ή νίκη ευθύνης οι εκλογές της 26ης Μαΐου 2019;

Το νικηφόρο αποτέλεσμα των εκλογών της 26ης Μαΐου-της πρώτης Κυριακής, με τη συμμετοχή τεσσάρων συνδυασμών-και μάλιστα με το αξιοσημείωτο για τα δημοτικά μας δεδομένα ποσοστό του 60% είναι ηλίου φαεινότερο ότι δεν ήταν ένα αποτέλεσμα συγκυριακό ή τυχαίο. Αλλά ήταν το αποτέλεσμα της τελικής κρίσης των συμπολιτών μας μετά από την αξιολόγηση του έργου μας της πρώτης θητείας και φυσικά της συνολικής εκτίμησης και σύγκρισης της παρουσίας και της ωφέλιμης συμμετοχής στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου κάθε παράταξης και συνδυασμού και βεβαίως της συμβολής τους με βάση το ρόλο και τα καθήκοντά τους στην επίλυση των προβλημάτων και στην ανάπτυξη του τόπου μας.

Το εκλογικό αποτέλεσμα της 26ης Μαΐου αποτέλεσε την επιβεβαίωση του πολύπλευρου έργου και της αποτελεσματικής, δίκαιης και χρηστής διοίκησης που ασκήσαμε κατά την τελευταία 5ετή δημοτική περίοδο 2014-2019 αλλά και της πολύχρονης επιτυχημένης παρουσίας και δράσης μας στα αυτοδιοικητικά έδρανα του Δήμου Σκύδρας τα προηγούμενα χρόνια. Ας  σημειωθεί ότι όλα όσα υλοποιήσαμε και δρομολογήσαμε έγιναν  παρά το γεγονός ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε ως Δημοτική Αρχή, ως αυτοδιοίκηση, ως κοινωνία κι ως χώρα τις τραγικές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης που συνεχίζει ακόμη και σήμερα να μας επηρεάζει και στην οποία προστέθηκε απρόσμενα η πανδημική κρίση.

Αυτό που τελικά μετράει κι έχει σημασία για εμάς είναι να επιβεβαιώνουμε καθημερινά ότι αξίζαμε την ψήφο των συμπολιτών μας, αξίζαμε τη νίκη. Η νίκη μας αυτή ήταν και είναι η βαριά ευθύνη, η δέσμευση απέναντι σε όλους τους συμπολίτες μας-χωρίς διακρίσεις-και ταυτόχρονα η δύναμη και το εφαλτήριο για να προχωρήσουμε δυναμικά μπροστά, να υπηρετούμε τους συμπολίτες μας και να προσφέρουμε στον τόπο μας ό,τι πραγματικά του ανήκει και του αξίζει.

Ποιος ο απολογισμός της Δημοτικής Παράταξης που βρίσκεται στο τιμόνι του Δήμου;

Πολλές φορές έχουμε αναφερθεί ως Δήμος κι ως Δημοτική Παράταξη, είτε στο Δημοτικό Συμβούλιο είτε και μέσω ανακοινώσεων και δημοσιεύσεων στα μέσα ενημέρωσης και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στις πρωτοβουλίες και στα έργα της Δημοτικής Αρχής και της Δημοτικής μας Παράταξης.

Το συνολικό απολογιστικό μας έργο, λαμβανομένων υπόψη των πρωτοφανών παρατεταμένων αρνητικών συνθηκών, είναι μεγάλο και σημαντικό. Ένα  έργο με επίκεντρο τον άνθρωπο και την κοινωνία με βάση τη δίκαιη ανάπτυξη, την αειφορία και την κυκλική οικονομία. Ένα έργο που απαντά κατά το δυνατόν στις ανάγκες, στις απαιτήσεις, στις επιθυμίες και στα όνειρα των συμπολιτών μας. Έργο που πραγματοποιήθηκε και πραγματοποιείται σε όλη την επικράτεια του Δήμου μας. Έργο πλούσιο και πολυδιάστατο σε όλη τη διοικητική περιφέρεια του Δήμου μας και σε όλους τους τομείς της κοινωνίας, της παιδείας, της οικονομίας και του περιβάλλοντος.

Με έργα (αρδευτικά, εγγειοβελτιωτικά, υδροληπτικά, αγροτική οδοποιία κ.ά.), πρωτοβουλίες και δράσεις στηρίξαμε και στηρίζουμε την αγροτική μας οικονομία και ταυτόχρονα στηρίζουμε τον αγώνα των συμπολιτών-αγροτών μας στη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους. Κατασκευάζουμε έργα υποδομής και έργα που συμβάλλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας των συνθηκών διαβίωσης, στη βελτίωση και στην προστασία της υγείας και της ζωής των συμπολιτών μας και στην προστασία του περιβάλλοντος (παιδικές χαρές, δενδροφυτεύσεις, υδρεύσεις, αποχετεύσεις, διαμορφώσεις, ανακαινίσεις κι ανακατασκευές πλατειών και κοινόχρηστων χώρων, ασφαλτοστρώσεις, αντιπλημμυρικά, διευθετήσεις, παρεμβάσεις, καθαρισμοί, αποκαταστάσεις, απολυμάνσεις και κάθε είδους εργασίες που ξεμπλόκαραν χρόνιες καταστάσεις και δίνουν λύσεις σε προβλήματα που προϋπήρχαν ή ανακύπτουν καθημερινά στον αγροτικό κι αστικό χώρο.

Έργο σημαντικό έχουμε να παρουσιάσουμε επίσης στους τομείς της παιδείας, της εκπαίδευσης, του πολιτισμού και του αθλητισμού (κατασκευές, ανακατασκευές, εξωραϊσμοί, εξοπλισμοί, ενεργειακές αναβαθμίσεις σχολικών κτιρίων, επισκευές, συντηρήσεις, φωτισμοί, χλοοτάπητες, ταρτάν, βελτιώσεις αθλητικών χώρων, συνδιοργανώσεις εκδηλώσεων, προγράμματα ενημέρωσης-πληροφόρησης κ.ά.). Βρισκόμαστε, πάντα, δίπλα και σε αγαστή συνεργασία με την εκπαιδευτική μας κοινότητα, τους συλλόγους και τις εθελοντικές μας ομάδες.

Στηρίζουμε την τοπική μας οικονομία, στηρίζουμε και αναδεικνύουμε τις ενδογενείς δυνάμεις και αξίες, επιβραβεύουμε τις προσπάθειες και τις επιτυχίες, είμαστε ευγνώμονες για όσους προσφέρουν και βοηθούν τον τόπο και τον Δήμο μας, στηρίζουμε αυτούς που μας στηρίζουν. Στο περίγραμμα της εφαρμογής των μέτρων προστασίας και προφύλαξης από τον κορονοϊό δυστυχώς σημαντικές κι εμβληματικές πρωτοβουλίες κι εκδηλώσεις του Δήμου μας δεν πραγματοποιήθηκαν. Η πανδημική κρίση από την άλλη μεριά επιβεβαίωσε τα γρήγορα κι αποτελεσματικά αντανακλαστικά του Δήμου μας και τα αισθήματα και τις πράξεις αλληλεγγύης κι ανθρωπιάς των συμπολιτών και της κοινωνίας μας στο κοινό μέτωπο αντιμετώπισης της εξάπλωσης και των επιπτώσεων της νόσου. Ας τονιστεί ότι στο πλαίσιο του σχεδιασμού και του προγραμματισμού νέων έργων στο Δήμο μας έχουμε καταθέσει προτάσεις για την ένταξη και τη χρηματοδότηση τους από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών. Ταυτόχρονα διεκδικούμε πόρους από παράλληλα χρηματοδοτικά προγράμματα κι εργαλεία. Διεκδικούμε την παραχώρηση ακινήτων κι εκτάσεων του δημοσίου που βρίσκονται στη διοικητική περιφέρεια του Δήμου μας, διεκδικούμε την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων  του Δήμου μας σε όλους τους τομείς (ανακαίνιση κι αναβάθμιση του κτηρίου και της ευρύτερης περιοχής του Σιδηροδρομικού Σταθμού Σκύδρας, Λουτροχώρι, ανάδειξη της ιστορίας μας και του πολιτιστικού μας πλούτου, στήριξη και προβολή των προϊόντων μας κ.ά.)

Επειδή, βεβαίως, σε λίγες γραμμές δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να γίνει πλήρης αναφορά στο έργο που υλοποιήσαμε, ας σημειωθεί ότι την Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021 θα πραγματοποιηθεί ο Απολογισμός Πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής έτους 2020, κατά την οποία θα γίνει ολοκληρωμένη κι αναλυτική παρουσίαση όλου του έργου που υλοποιήθηκε στο Δήμο μας.

Η αντιπολίτευση στέκει αρωγός στο έργο σας;

Επανειλημμένα έχω δηλώσει και έχω διατυπώσει τη θέση μου ότι η Δημοτική Αρχή είναι ανοιχτή στον διάλογο, στον εποικοδομητικό  διάλογο, στο γόνιμο διάλογο και στη συζήτηση μ΄ επιχειρήματα και τεκμηριωμένες προτάσεις. Είμαστε υπέρ της συναίνεσης, των καθαρών συμφωνιών, είμαστε υπέρ της πολυφωνίας και του πλουραλισμού.

Λέμε όχι στην παραφωνία, όχι στην παραπληροφόρηση, όχι στη συκοφαντία και στη λασπολογία, όχι στις ατέρμονες συζητήσεις και στους μονολόγους χωρίς ουσία. Λέμε όχι στις ενέργειες εκείνων που προσπαθούν να δημιουργήσουν ψεύτικες και σκόπιμες εντυπώσεις, να δυναμιτίσουν την ατμόσφαιρα, να προκαλέσουν προκειμένου να συγκεντρώσουν τα φώτα της δημοσιότητας κι ουσιαστικά να κερδίσουν έστω και την αρνητική δημοσιότητα την οποία ορισμένοι προσπαθούν απεγνωσμένα να προβάλλουν και να εκμεταλλευθούν για προσωπικό τους όφελος.

Κατερίνα Ιγνατιάδου και το 2023 ή κάτι άλλο στις επερχόμενες εκλογές και γιατί;

Έχω δηλώσει επανειλημμένα ότι η ενασχόλησή μου με τα κοινά είχε κι έχει ως μοναδικό κίνητρο και βάση την προσφορά μου στους δημότες και στον τόπο μας. Ασκώντας επί χρόνια μάχιμη δικηγορία θέλησα να προσφέρω στα κοινά μέσα από τον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης ανταποκρινόμενη παράλληλα στις προτροπές και στα κελεύσματα των συμπολιτών να αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για την επίλυση των προβλημάτων και στην πρόοδο του τόπου μας μέσα από τις αιρετές θέσεις στις οποίες θα με εξέλεγαν οι συμπολίτες μας. Πιστεύω και υπηρετώ τη δημοκρατία, την ισότητα, τη δικαιοσύνη, το Σύνταγμα και τους νόμους τους κράτους. Σέβομαι και υπηρετώ τους συμπολίτες μου, όλους τους συμπολίτες μου. Δεν έχω εμμονή με την εξουσία και πολύ δε περισσότερο δεν έχω εμμονή με το να βρίσκομαι σε αξιώματα εάν δεν έχω να προσφέρω πολλά επιπλέον στον τόπο μας και δεν χαίρω της εμπιστοσύνης, της αγάπης, της επιλογής των συμπολιτών μου. Με αυτές τις αρχές ανατράφηκα, με αυτές τις αρχές πορεύομαι, με αυτές τις αρχές θα συνεχίσω σταθερά κι απαρέγκλιτα κι αυτές είναι οι αρχές που οριοθετούν, που καθορίζουν και θα καθορίζουν τα μελλοντικά μου σχέδια και τις επιλογές.

Αυτό που τελικά μετράει για μένα είναι να βρίσκομαι στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου μας, χωρίς να υπολογίζω κανενός είδους ή μορφής κόστος και χωρίς να με ενδιαφέρει κανενός είδους προσωπική ανέλιξη και φιλοδοξία. Αυτό που ουσιαστικά και ξεκάθαρα με ενδιαφέρει είναι τα υψηλά ποσοστά στις καρδιές των ικανοποιημένων και ευχαριστημένων συμπολιτών μου.

Τι μήνυμα δίνετε στους Δημότες αλλά και στους συνεργάτες σας;

Η οικονομική κρίση η οποία επιδεινώθηκε από την πανδημική κρίση σε σημείο μάλιστα που να κινδυνεύουν και να χάνονται ζωές των συνανθρώπων μας  έφερε την κοινωνία και τη χώρα μας σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, όπου δοκιμάστηκαν σε μεγάλο βαθμό η αντοχή και η υπομονή όλων μας.

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση ως Δημοτική Αρχή, ως Δήμος σταθήκαμε με σύνεση, ψυχραιμία και υπευθυνότητα Δεν πανικοβληθήκαμε, δεν καθυστερήσαμε, δεν υστερήσαμε. Ενεργήσαμε άμεσα και καίρια. Τόσο κατά τη διάρκεια της οικονομικής όσο και στη συνέχεια με την επιδείνωση της κατάστασης με την πανδημική κρίση ο Δήμος μας ήταν στην πρώτη γραμμή κινητοποιώντας όλες του τις δυνάμεις. Με δράσεις κι ενέργειες σταθήκαμε δίπλα στις ευάλωτες ομάδες της κοινωνίας μας και σε όλους τους συμπολίτες μας που είχαν ανάγκη. Συνεργαστήκαμε άψογα με όλους τους αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς. Θέλω να ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά την Εκκλησία μας, το Κέντρο Υγείας Σκύδρας, τον επιχειρηματικό κι εμπορικό κόσμο, τους συμπολίτες μας, τις εθελοντικές ομάδες, του συλλόγους που μαζί καταφέραμε να κρατήσουμε αρραγή και ζωντανή την κοινωνική συνοχή. Αποδείξαμε ότι η κοινωνία μας ενωμένη μπορεί να ξεπεράσει τα προβλήματα και να βγει δυνατή και ακμαία.

Ως Δήμος, ως Δημοτική Αρχή, όπως έχω πει και επιβεβαιώσει εμπράκτως επανειλημμένα θα είμαστε πάντα εδώ, πάντα στην πρώτη γραμμή. Με πρόγραμμα, θέληση, διεκδίκηση θα συνεχίσουμε την ισόρροπη, ολοκληρωμένη, δίκαιη ανάπτυξη και να πετυχαίνουμε τα καλύτερα για τον τόπο και τους ανθρώπους μας. Η συνεργασία και η προσφοράς όλων μας είναι το μεγάλο πλεονέκτημα και η βάση της δύναμής μας.

Το μήνυμα είναι διαυγές και ξεκάθαρο. Η θέση μας και η συμπεριφορά μας σταθερή κι ακλόνητη: Μαζί θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να ξεπεράσουμε όλα τα προβλήματα και τις δυσκολίες. Δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε, να υποχωρήσουμε, να υποστείλουμε τη σημαία, να παραιτηθούμε. Με ομοψυχία, ενότητα, δουλειά κι ελπίδα θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την κοινωνική, οικονομική συνεκτικότητα, το δικαίωμα κάθε συμπολίτη μας στην αξιοπρέπεια και στον αλληλοσεβασμό και είμαι αισιόδοξη και σίγουρη ότι θα τα καταφέρουμε!

Ολοκληρώνοντας τη συνέντευξή μας αυτή να σας ευχαριστώ θερμά για τη φιλοξενία και για την ευκαιρία που μου δίνετε να επικοινωνήσω μέσω της ηλεκτρονικής σας εφημερίδας με τους αναγνώστες και τους συμπολίτες μας.

Σίμος Σλατίνης

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου