Wednesday, 8 May, 2024

Κικίλιας για Πέλλα: Ενδεχόμενο ακόμη πιο σκληρών μέτρων εν μέσω lockdown!

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας στην τοποθέτηση του, στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας

για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού, με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων σε ορισμένες περιοχές.
Ο υπουργός ξεκίνησε λέγοντας πως παρατηρήθηκαν περισσότερα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους την τελευταία εβδομάδα στους νομούς Κιλκίς, Ξάνθης, Πιερίας, Δράμας, Θεσσαλονίκης, Κοζάνης, Ροδόπης, Γρεβενών, Πέλλας και Λάρισας κι αυτή τη στιγμή συνεδριάζει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων ειδικά για την Κοζάνη και την δυτική Αττική.
«Εάν κι εφόσον επιδεινωθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα, θα επαναξιολογηθούν όλα τα μέτρα», είπε ο υπουργός αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη πιο σκληρών μέτρων εν μέσω του lockdown που “μετρά” πια ενάμισι μήνα.
«Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Να υπερασπιστούμε τον κόπο και την προσπάθεια των πολιτών», τόνισε ο υπουργός Υγείας.
Για την κοινή ευρωπαϊκή προμήθεια των εμβολίων, θα δοθεί σε όλους τα ευρωπαϊκά κράτη, στην ίδια ημερομηνία, σημείωσε ο κ. Κικίλιας.
Ο κ. Κικίλιας τόνισε ακόμη πως ξεκινά η καταγραφή των υγειονομικών και εργαζομένων στα νοσοκομεία που θέλουν να εμβολιαστούν και από αύριο θα έχει επικοινωνία από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα με όλους τους διοικητές από τις επτά υγειονομικές περιφέρειες καθώς με τους διευθυντές των κέντρων υγείας. 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου