Thursday, 2 May, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Κλείνει οριστικά την Τρίτη η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Έδεσσας!

Και ενώ όλοι ανέμεναν την αναστολή λειτουργίας της ΜΕΘ (στο Νοσοκομείο της Έδεσσας) προς το τέλος του μήνα, ξαφνικά την Παρασκευή

ήρθαν τα φύλα πορείας στους γιατρούς, που τους ενημερώνουν ότι από την Τρίτη 19 Οκτωβρίου, θα πρέπει να παρουσιαστούν στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών, για να αναλάβουν εργασία στην εκεί ΜΕΘ!
Και όλα αυτά χωρίς να υπάρξει καμία έντονη αντίδραση από κανέναν!
Με άλλα λόγια κλείνει η ΜΕΘ στην Έδεσσα, υποβαθμίζοντας ακόμα περισσότερο τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας.
Σε κάθε περίπτωση, σε πρώτη φάση επηρεάζεται η Χειρουργική Κλινική η οποία πλέον δεν θα μπορεί να κάνει έκτακτα και βαρέα περιστατικά χειρουργικής, αλλά και η Καρδιολογική Κλινική, που έχει και αυτή τα δικά της προβλήματα.
Στο μεταξύ, έγινε γνωστό, ότι και η Γυναικολογική-Μαιευτική Κλινική του Νοσοκομείου της Έδεσσας, ετοιμάζεται και αυτή να μεταφερθεί στα Γιαννιτσά!
Σε ότι αφορά την Παθολογική Κλινική αυτήν τη στιγμή λειτουργεί ουσιαστικά με δύο γιατρούς, καθώς σύντομα λήγει η τρίμηνη παραμονή γιατρού από τα Γιαννιτσά, που θα γυρίσει πίσω.
Και είναι αδύνατον, εν μέσω πανδημίας, να λειτουργήσει υπό αυτό το καθεστώς.
Γιατροί με τους οποίους μιλήσαμε, προχωρούν σε ένα κοινό συμπέρασμα: “Το Νοσοκομείο Έδεσσας μετατρέπεται σε Κέντρο Υγείας”.
Αυτό είναι το αποτέλεσμα μίας κυριολεκτικά αρρωστημένης πολιτικής, που έρχεται να πλήξει το Νοσοκομείο της Έδεσσας, με τους λεγόμενους “υπεύθυνους” να σιωπούν ενοχικά και την τοπική κοινωνία να μην λέει κουβέντα…
Κάποιοι μιλούν ότι αυτό το θέμα έχει ονοματεπώνυμο, ονοματίζοντας τρείς ανθρώπους.
Σε ότι αφορά, τώρα την ΜΕΘ στην Έδεσσα, αυτή την στιγμή υπάρχει ένας ασθενής, που δεν μπορεί να μεταφερθεί λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του.
Μετά από αυτές τις εξελίξεις, θα μιλήσει κανείς για να αναλάβει και τις ευθύνες του;

Σίμος Σλατίνης

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου