Tuesday, 19 March, 2024

«Κοινωνία σε Κίνηση»: Αίτημα σύγκλησης έκτακτου ΔΣ Έδεσσας

Αγαπητοί συνδημότες, σας παραθέτουμε το πλήρες κείμενο.

Κύριε Πρόεδρε,

Η πορεία του Δήμου Έδεσσας τα τελευταία χρόνια ως γνωστό είναι σταθερά πτωτική.

Η περιθωριοποίηση, η απαξίωση και η τοποθέτησή του στις παρακαμπτηρίους οδούς κάθε εθνικού κεντρικού σχεδιασμού μας οδήγησε στην θλιβερή πρωτιά της μοναδικής πρωτεύουσας της Μακεδονίας και της Θράκης χωρίς σύγχρονο οδικό δίκτυο, στην αλλαγή του σχεδιασμού της σιδηροδρομικής Εγνατίας, στην απώλεια του Πανεπιστημιακού Τμήματος, στην έλλειψη μουσείου, σύγχρονου πολυχώρου πολιτισμού και στην αδιαφορία για την αποκάλυψη του αρχαιολογικού πλούτου στον λόγγο.

Δυστυχώς η πορεία αυτή άγγιξε πια και την δεύτερη σημαντικότερη πτυχή της ανθρώπινης ύπαρξης, το σύστημα δημόσιας υγείας της περιοχής που πρωτίστως εξυπηρετείται από το νοσοκομείο της πόλης μας, το οποίο κινδυνεύει σταδιακά να μετατραπεί σε κέντρο υγείας.

Η μετακίνηση ιατρών της ΜΕΘ είναι ο προπομπός εξελίξεων δεδομένων των ελλείψεων που υπάρχουν σε πολλές κλινικές του. Η ταχύτητα των γεγονότων επιβάλλει τη σύγκληση έκτακτου διευρυμένου Δημοτικού Συμβουλίου σε κατάλληλη αίθουσα, με τη συμμετοχή των Δημάρχων της Σκύδρας και Αλμωπίας, του Επιμελητηρίου Πέλλας των παραγωγικών φορέων της περιοχής εκπροσώπους συλλόγων και βέβαια την ένωση νοσοκομειακών ιατρών και του ιατρικού συλλόγου ώστε να αποσαφηνιστούν οι προθέσεις όλων και να καθοριστούν οι τρόποι αντίδρασης σε αυτή την εγκληματική απόφαση. Η θλιβερή εμπειρία του περασμένου έτους κατέδειξε ότι το δημόσιο σύστημα υγείας παρ’ όλες τις ελλείψεις του, είναι το μόνο που μπορεί να ανταπεξέλθει σε ασύμμετρες καταστάσεις και να αποτελέσει το καταφύγιο για το σύνολο των συνδημοτών και των συμπατριωτών μας! Είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να το στηρίξουμε.

Το οφείλουμε στα παιδιά μας!

Με εκτίμηση, Ιωάννης Τσεπκεντζής, Επικεφαλής Παράταξης «Κοινωνία σε Κίνηση»

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου