Tuesday, 19 March, 2024

Κορονοϊός: Κλειστά περίπτερα και κάβες μετά τα μεσάνυχτα και στην Πέλλα

Την υιοθέτηση νέων αυστηρών μέτρων, με σκοπό την αποτροπή της περαιτέρω εξάπλωσης του κορωνοϊού στη χώρα μας

ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των πολιτών από το υπουργείο Υγείας για τον κορονοϊό. Ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι από το Σάββατο 26/09/2020 και μέχρι τις 04/10/2020 επιβάλλεται ειδικό καθεστώς ωραρίου λειτουργίας σε περίπτερα, ψιλικατζίδικα, μίνι μάρκετ και κάβες, ενώ ανακοίνωσε ότι επιβάλλεται καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων στα Τρίκαλα.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, σε επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές (Αττική, Ημαθία, Κιλκίς, Πιερία, Πέλλα, Χαλκιδική, Χανιά, Ηράκλειο, Ζάκυνθος, Μυτιλήνη, Μύκονος), από τα μεσάνυχτα έως τις 05:00 το πρωί επιβάλλεται η αναστολή λειτουργίας για περίπτερα, ψιλικατζίδικα (μίνι μαρκετ) και κάβες. Εξαιρούνται φαρμακεία και πρατήρια καυσίμων.
Το μέτρο θα ισχύσει από τις 05:00 της 26/09/2020 και θα διαρκέσει μέχρι τις 4 Οκτωβρίου.
Επιπλέον αναπροσαρμόζεται και το ωράριο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε όλες τις περιοχές που είναι σε καθεστώς είτε ειδικών περιοριστικών μέτρων, ή επιδημιολογικής επιτήρησης και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος έκλειναν από τα μεσάνυχτα ως τις 07:00 το πρωί. Πλέον, τα καταστήματα αυτά θα μπορούν να λειτουργούν από τις 05:00 το πρωί.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, επιβάλλεται καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων στα Τρίκαλα. «Το πώς θα εξελιχθεί η πανδημία εξαρτάται από όλους μας ξεχωριστά», είπε ξεκινώντας την τοποθέτησή του, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, σημειώνοντας πως «η προσήλωση στη μάσκα το αποτελεσματικότερο μέτρο κατά της πανδημίας».

Επιβαρυμένο το επιδημιολογικό φορτίο στην Αττική
«Υπάρχει ιδιαίτερο φορτίο στο κέντρο της Αθήνας και σε συγκεκριμένες περιοχές. Υπάρχουν μέτρα που εφαρμόζονται ήδη με ελέγχους και αυστηρές ιχνηλατήσεις ιδιαίτερα στο κομμάτι των στενών επαφών. Είμαστε σε καθημερινή συνεργασία με τον δήμο Αθηναίων και οι πρωτοβουλίες θα φέρουν αποτέλεσμα. Πρέπει όλοι οι κάτοικοι της Αττικής να εφαρμόσουν τα μέτρα», σημείωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς για την Αττική

Μαγιορκίνης: Παραμένει η ανησυχία για το δεύτερο κύμα 
«Το δεύτερο επιδημικό κύμα στην Ελλάδα παραμένει ιδιαίτερα ανησυχητικό, με πάνω από 300 κρούσματα καθημερινά», δήλωσε ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Όπως είπε ο κ. Μαγιορκίνης, ο Ο ΕΟΔΥ συνεχίζει τις παρεμβάσεις του σε κεντρικά σημεία της Αθήνας, όπως η Κυψέλη, η Πλατεία Βάθης και η Πλατεία Αμερικής. Σημείωσε πως η προσήλωση στη μάσκα αποτελεί τη μόνη ενδεδειγμένη λύση για την αυτοπροστασία των πολιτών έναντι του κορονοϊού. Για την ΚΥΑ που προβλέπει την επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, βλέπουμε ότι η ισχύς της είναι μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, από εκεί και πέρα τι θα γίνει;

«Οι ΠΝΠ μας δίνουν τη δυνατότητα να λάβουμε μέτρα έως τις 30 Σεπτεμβρίου, ωστόσο φέρνουμε νέα νομοθετική διάταξη, βάσει της οποία έρχεται παράταση των μέτρων αυτών έως τις 31 Δεκεμβρίου», απάντησε στο CNN Greece ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης. «Παίρνουμε μέτρα τώρα και τα εφαρμόζουμε, για να μην αναγκαστούμε να λάβουμε κι άλλα μέτρα. Εφόσον αυτά, δεν αποδώσουν, τότε θα πάμε στο ύστατο μέτρο που είναι η καραντίνα», δήλωσε στο CNN Greece ο κ. Χαρδαλιάς, απαντώντας σε ερώτηση πώς θα ενημερωθούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες για την άναγκη της αυτοπροστασίας τους έναντι του κορωνοϊού.
«Σε ό,τι αφορά τους πρόσφυγες, γίνεται αυτή τη στιγμή μια νέα μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης όλων απέναντι στην ανάγκη αυξημένης αυτοπροστασίας απέναντι στον κορωνοϊό. Κρίσιμες οι επόμενες 14 ημέρες, γιατί θα πρέπει συντεταγμένα και συγκροτημένα να τηρήσουμε όλα τα προβλεπόμενα μέτρα. Εάν τα εφαρμόσουμε κατά γράμμα, δεν θα χρειαστεί να πάμε σε lockdown».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου