Tuesday, 21 May, 2024

Κορωνοϊός-Γρίπη: Ο ΕΟΔΥ ανακοινώνει συστάσεις για μάσκες

Κορωνοϊός-Γρίπη: Ο ΕΟΔΥ ανακοινώνει συστάσεις για μάσκες σε Μέσα μεταφοράς και νοσοκομεία

Σήμερα θα γίνει από τον ΕΟΔΥ ανακοίνωση για τις συστάσεις με τα προληπτικά μέτρα λόγω της έξαρσης κυκλοφορίας του κορωνοϊου και άλλων ιογενών λοιμώξεων.

Αυτό ανέφερε ο Δημήτρης Παρασκευής, αναπληρωτής Καθηγητής Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος του ΕΟΔΥ, μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις». Πρόσθεσε ότι θα συστήνεται η χρήση της μάσκας σε νοσοκομειακές υπηρεσίες, μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων «εκεί δηλαδή που έχουμε ευάλωτο πληθυσμό», αλλά και σε άλλες περιστάσεις με συγχρωτισμό όπου ο κίνδυνος μετάδοσης είναι σχετικά υψηλός.

Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας συζήτησε την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου την επιδημιολογική κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες εβδομάδες καθώς το τελευταίο διάστημα παρατηρείται σημαντική διασπορά στην κοινότητα του κορωνοϊού, αύξηση κρουσμάτων και νοσηλειών.

Οι ειδικοί προτείνουν τα κλασικά «όπλα» που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ώστε να προστατευθούμε από την covid-19. Αυτά είναι ο εμβολιασμός έναντι της covid-19, η έγκυρη χρήση αντιικών φαρμάκων, η χρήση μάσκας σε πολυσύχναστους χώρους και μέσα μαζικής μεταφοράς, ειδικά για τις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Οι επιστήμονες αναμένουν περαιτέρω αύξηση κρουσμάτων το επόμενο διάστημα, κάτι που προκαλεί ανησυχία και για την πίεση που θα δεχθεί το σύστημα υγείας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου