Thursday, 2 May, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Κουνούπια vs κάτοικοι δήμου Πέλλας 1 – 0

Όχι μόνο ανυπόφορη, αλλά και τραγική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η κατάσταση με τα κουνούπια στον δήμο Πέλλας με τους κατοίκους της πόλης, αλλά και των περισσότερων Τοπικών Κοινοτήτων να μη μπορούν πλέον να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα και να ζητούν λύσεις. Οι βροχοπτώσεις του χειμώνα έχουν αφήσει πίσω τους λιμνάζοντα νερά με συνεπακόλουθο τα κουνούπια να πολλαπλασιαστούν αστραπιαία

Σε κλειστούς, αλλά και ανοιχτούς χώρους δεν μπορείς πλέον να σταθείς. Επιτέλους, πρέπει να γίνουν ψεκασμοί και μάλιστα ξεκινώντας από χθες! Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για κουνουποκτονίες ενώ πέρυσι ή και προηγούμενες χρονιές αν και με κάποιες καθυστερήσεις ή με όχι τον πιο σωστό τρόπο κάτι γινόταν.

Και το θέμα δεν είναι μόνο η όχληση, αλλά οι μολύνσεις. Οι δερματολόγοι και το νοσοκομείο γεμίζουν συνέχεια από ανθρώπους και μικρά παιδιά που έχουν πάθει σοβαρές μολύνσεις από τα τσιμπήματα και το ζήτημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό με τον ιό του δυτικού Νείλου, τον δάγκειο πυρετό, την εμφάνιση του ιού ZIKA, το κουνούπι Aedes albopictus (τίγρης Ασίας) που έχει έρθει στην Ελλάδα πριν από περίπου δέκα χρόνια και έχει αναπτύξει μεγάλους πληθυσμούς σε αστικές και μη περιοχές…  ακόμη και τα τσιμπήματα στα σκυλιά μπορούν να μεταφέρουν τη διροφιλαρίωση…

Φωτογραφίες που έφτασαν στα χέρια μας δείχνουν με τον καλύτερο τρόπο πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα και αυτό είναι μόνο ένα δείγμα από ένα αγόρι που έπαθε σοβαρότατη μόλυνση.

koynoupia

Θα επιμείνουμε στο θέμα και ελπίζουμε σε άμεση αντιμετώπιση από τη δημοτική αρχή και την Περιφέρεια που προς το παρόν το ενδιαφέρον της στρέφεται σε άλλους νομούς.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου