Friday, 26 April, 2024

“Κόβουν” μισθούς από τις καθαρίστριες, όχι από τους δικούς τους!

Με το στυλό…στο χέρι, έμειναν οι σχολικές καθαρίστριες του Δήμου Έδεσσας, όταν πήγαν σήμερα να υπογράψουν τις συμβάσεις εργασίας τους.

Με μία μόνο ματιά, διαπίστωσαν τι ακριβώς προβλέπεται για αυτές φέτος, παρά τους διθυράμβους που είχαν ακουστεί από τα κυβερνητικά χείλη, για πλήρη εργασιακά δικαιώματα κ.λ.π.
Το παράδειγμα είναι απλό σε ότι αφορά την μισθοδοσία τους.
Όσες βρίσκονται στην κατηγορία της τρίωρης απασχόλησης, θα λαμβάνουν το… πλουσιοπάροχο ποσό των 6,18 ευρώ!
Ο μηνιαίος μισθός είναι (μεικτός) 386 ευρώ και αν υπολογιστούν οι ασφαλιστικές εισφορές, τότε οι σχολικές καθαρίστριες της τρίωρης απασχόλησης θα λαμβάνουν καθαρά το… υπέρογκο ποσό των περίπου 270 ευρώ!
Μόλις λοιπόν, διαπίστωσαν οι καθαρίστριες τι ακριβώς θα λάβουν, μόνο που δεν ούρλιαξαν από την αγανάκτηση τους.
Αναλογιστείτε, ότι μία από αυτές τις κυρίες, που πέρσι έπαιρνε επίσης το… τεράστιο ποσό των 330 ευρώ, φέτος με αυτή την αναπροσαρμογή, χάνει 60 ευρώ!!
Και όμως, κάποιοι εκεί στην Αθήνα, δεν νοιάζονται καθόλου για αυτές τις γυναίκες.
Τις ρίχνουν στην ” μάχη” κατά του κορονοϊού (είναι και αυτές εκτός από τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς στην κατηγορία του κινδύνου) με ποσά εξευτελιστικά, χωρίς να υπολογίζουν τίποτα.
Για παράδειγμα, αν από αυτά τα χρήματα ζει( τρόπος του λέγειν) μία οικογένεια…
Αρκεί κάποιοι να διαδίδουν ψευδέστατα, ότι “όλα πάνε καλά με την καθαριότητα στα σχολεία” και να βγαίνουν φωτογραφίες, προς χάριν των δημοσίων σχέσεων!
Και αν οι μάσκες που φτιάχτηκαν για Κύκλωπες αποτέλεσαν μέρος της επικαιρότητας, δυστυχώς όλα δείχνουν ότι κανείς δεν θα ασχοληθεί με τις… υποβαθμισμένες καθαρίστριες!!
Προσοχή, η ευθύνη δεν βαραίνει την τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά την κεντρική εξουσία.
Οι Δήμαρχοι, πρέπει όμως, και αυτοί να διαμαρτυρηθούν.
Αρκεί αυτό το προσωπικό;
Όχι βέβαια, όταν ο ” πανούργος” νομοθέτης, τις διαχώρισε σε καθαρίστριες πλήρους και μερικής απασχόλησης.
Τις βάζει σε δύο κατηγορίες, στην λογική του “διαιρεί και βασίλευε”, με αποτέλεσμα οι καθαρίστριες των ούτε 300 ευρώ να κάνουν τρίωρη εργασία και τα υπουργεία να απαιτούν πλήρη καθαριότητα από το πρωί έως το βράδυ στα σχολεία!
Αλήθεια, ποιο “έξυπνο”μυαλό τα σκέφτηκε όλα αυτά;
Να το θυμηθείτε…
Αν οι κυρίες και οι κύριοι της κυβέρνησης δεν αναθεωρήσουν τα πλάνα τους, τότε φέτος θα μιλάμε για πολύ… βρώμικα σχολεία και καλά θα κάνουν οι εργαζόμενοι. Ότι δίνεις, παίρνεις! 

Σίμος Σλατίνης

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου