Friday, 26 April, 2024

Λάθος απόφαση του ΔΣ Έδεσσας για την υπόθεση των “Καταρρακτών”

Το Δημοτικό Συμβούλιο Έδεσσας, μέσω τηλεδιάσκεψης, στην τελευταία του συνεδρίαση, συζήτησε το αναβληθέν θέμα, που αφορούσε την ενημέρωση

στην πορεία της εκκαθάρισης της πρώην Δημοτικής Επιχείρησης ” Τουριστική ΑΕ”, που είχε στην δικαιοδοσία της το Κέντρο των “Καταρρακτών”.
Στην έναρξη της συζήτησης, διαβάστηκε έγγραφο των εκκαθαριστών, που τόνιζαν ότι δεν επιθυμούσαν να παραστούν στην τηλεδιάσκεψη, καθώς το θέμα, κάποιοι προσπαθούσαν να το ανάγουν στην πολιτική χροιά του.
Παρόλα αυτά, παρουσίασαν μία γενική έκθεση, της μέχρι τώρα εκκαθάρισης.
Αυτό πάντως που προξένησε αρνητική εντύπωση σε όλους, είναι το γεγονός ότι μέλος της αντιπολίτευσης, παρομοίωσε τα δύο έγγραφα (επιστολή και γενική έκθεση) ως…” ερωτικό ραβασάκι!”
Η συζήτηση που ακολούθησε τελικά είχε πολιτική χροιά, αφού μέλη της αντιπολίτευσης, προσπάθησαν (άστοχα) να ρίξουν ευθύνες στον Δήμαρχο Έδεσσας, για να λάβουν τεκμηριωμένες απαντήσεις, που κατέρριπταν, κάθε σενάριο και υπόθεση…
Από την πλευρά του Δημάρχου μάλιστα, τονίστηκε ότι το θέμα έχει κριθεί πολιτικά, καθώς στις εκλογές του 2019 ο κόσμος εμπιστεύθηκε το πρόσωπο και τον συνδυασμό του.
Ακούστηκαν πολλά, φανερώνοντας μία αδυναμία της πλειοψηφίας των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου να προσεγγίσει ορθά το όλο θέμα.
Αποκορύφωμα όλων αυτών ήταν τελικά να γίνει αποδεκτή στο σύνολο της πρόταση της αντιπολίτευσης, που έλεγε τα εξής:
“Να κληθούν οι εκκαθαριστές, εντός 45 ημερών, να συγκαλέσουν έκτακτη ενημερωτική Γενική Συνέλευση, προκειμένου να ενημερωθεί το σύνολο των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου (27) σχετικά με την εκκαθάριση και την λήξη της”.
Είναι όμως, ορθή αυτή η πρόταση;
Οι εκκαθαριστές, από τη στιγμή που αναλαμβάνουν την εκκαθάριση, είναι οι μόνοι αρμόδιοι για τα οικονομικά δεδομένα.
Από εκεί και πέρα, μόλις ολοκληρωθεί η εκκαθάριση, συγκαλούν μία άτυπη γενική συνέλευση, στην οποία καλείται ο νόμιμος εκπρόσωπος των πρώην μετοχών της πλειοψηφίας (Δήμος Έδεσσας) που εκπροσωπείται από τον Δήμαρχο.
Αυτός και οι πρώην μέτοχοι του 2%, θα ενημερωθούν για το οικονομικό αποτέλεσμα της εκκαθάρισης.
Αμέσως μετά, ο Δήμαρχος, μπορεί να ενημερώσει τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.
Πάντως, ο κ. Γιάννου, δεσμεύτηκε να κάνει τις επαφές μαζί τους, αν και στη διακριτική ευχέρεια των ίδιων είναι να πράξουν αυτό που ζητά το Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς, επαναλαμβάνουμε να έχουν καμία υποχρέωση.

Σίμος Σλατίνης

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου