Saturday, 27 April, 2024

Μάκης Μηνασίδης: Από τα Σεβαστειανά, πολίτης της χώρας! Ένας άνθρωπος για το Γκίνες!

Μάκης Μηνασίδης: Από τα Σεβαστειανά, ο μεγαλύτερος σε ηλικία βετεράνος ποδοσφαιριστής, έτοιμος να μπει στο βιβλίο Γκίνες!

Πρώην Υποστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ. ο κ. Πρόδρομος Μηνασίδης, καταγόμενος από τα Σεβαστειανά της Σκύδρας, ένα άνθρωπος δραστήριος, γεμάτος ενέργεια, σωματική και ψυχική! Συναντήσαμε ένα ελεύθερο πνεύμα, από εκείνους τους ανθρώπους που απολαμβάνουν κάθε στιγμή της ζωής τους καλή ή μη, που με την αλήθεια τους σε παρασύρουν και θα ‘θελες ώρες, ίσως και μέρες να κάθεσαι να τους ακούς και να “ρουφάς” γνώση και εμπειρία…  

Ο κ. Μηνασίδης λοιπόν, συμμετέχει φέτος στον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος των Βετεράνων Δράμας, ως ο μεγαλύτερος σε ηλικία εν ενεργεία ποδοσφαιριστής πανελλαδικά (κοντεύει αισίως τα 78!).

Οι μεταγραφές πολλές! Έχει παίξει σε 13 ομάδες από νεαρή ηλικία… δεκάδες εκατοντάδες συμμετοχές, από τα Σεβαστειανά, στον Αετό Σκύδρας, στον Εδεσσαϊκό, μετά πέρασε στη Σχολή Αξιωματικών και έπαιρνε το αεροπλάνο και επέστρεφε για να παίζει στην ομάδα ενώ συμμετείχε και στην ομάδα των Ενόπλων Δυνάμεων! Στις περισσότερες οργάνωνε φιλικούς αγώνες, για φιλανθρωπικό σκοπό. Από την Καβάλα, τη Θάσο έως τη Δράμα! Και πάντα «δίνοντας» σε όσους είχαν περισσότερη ανάγκη, ήταν ευτυχισμένος, όπως μας ανάφερε. Έχει άλλωστε, βραβευτεί για τη δράση του-και τη φιλανθρωπική και ως ο γηραιότερος ενεργός ποδοσφαιριστής! Τώρα μένει το Γκίνες για να το επιβεβαιώσει, να μπει η «σφραγίδα» και να μείνει το γραπτό, διότι όπως λένε: «Verba volant, scripta manent»!

Άλλη μεγάλη αγάπη του, η ποίηση… όπου κι εδώ υπάρχει μια ιδιομορφία. Δεν πρόκειται απλά για έμπνευση ή ιδέες που περνιούνται σε μια κόλλα χαρτί, αλλά για μία μορφή τέχνης, όπως τα παρουσιάζει ο πρ. Υποστράτηγος. Όλα του τα ποιήματα, συνδέονται με ακροστιχίδα, δηλαδή, τα άκρα των στίχων- από το αρχικό γράμμα ως το τελικό- σχηματίζουν καθέτως μια ολοκληρωμένη λέξη, που αποτελεί και τον τίτλο!

Για τα Σεβαστειανά, που γιορτάζουν σήμερα

Πάντα ευδιάθετος, με χαμόγελο και υγεία κ. Μηνασίδη, να δείτε το όνομα σας στο Βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου