Tuesday, 30 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Μήνυμα ΥφΑΑΤ, Διονύση Σταμενίτη για το 2024

«Υποδεχόμαστε το 2024 με αισιοδοξία. Με πολλή δουλειά και ολοκληρωμένο σχεδιασμό θα εφαρμόσουμε τις απαραίτητες πολιτικές για να πάμε ακόμα πιο μπροστά».

Αποχαιρετώντας το 2023 θέλω να ευχηθώ σε όλες και σε όλους το νέο έτος να φέρει υγεία, αγάπη, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία. Το 2024 να είναι χρονιά συλλογικής προόδου αλλά και επίτευξης των στόχων που θέτει ο καθένας από εμάς.

Η χρονιά που αφήνουμε πίσω μας, έκανε περισσότερο ορατές τις προκλήσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ώστε να εξασφαλίσουμε ένα μέλλον ευημερίας και ασφάλειας. Η κλιματική κρίση είναι εδώ και επηρεάζει κάθε πτυχή της δημόσιας σφαίρας και του ιδιωτικού μας βίου, από την οικονομία μέχρι την ασφάλεια και την καθημερινότητα, με απειλή πολλές φορές της ίδιας της ανθρώπινης ζωής.  

Στο μάτι του κυκλώνα αυτής της νέας πραγματικότητας βρίσκεται ο Πρωτογενής Τομέας. Τις σκληρές της επιπτώσεις τις είδαμε στη Θεσσαλία, στον Έβρο, στη Ρόδο ενώ δεν έμειναν ανεπηρέαστες, των νέων καιρικών συνθηκών, οι παραγωγές των αγροτών μας σε όλη την Επικράτεια.

Ως ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με επικεφαλής των Υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, γνωρίζουμε καλά ότι ο χρόνος των συζητήσεων και αναλύσεων των φαινομένων έχει τελειώσει. Είναι η στιγμή των μεγάλων αποφάσεων και της ουσιαστικής δράσης. Βασική προτεραιότητα μας για το 2024 είναι η εφαρμογή πολιτικών που θα δώσουν στους παραγωγούς μας τα εργαλεία να ανταπεξέλθουν στις σύγχρονες απαιτήσεις, θα δημιουργήσουν νέες, ανθεκτικότερες αγροτικές υποδομές καθώς επίσης και πιο παραγωγικές γεωργικές εκμεταλλεύσεις.

Μέλημα μας να σταθούμε δίπλα στον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο της χώρας, με παρεμβάσεις μόνιμες, αλλά βέβαια και υποστηρικτικές όποτε χρειάζεται. Ο νέος νόμος για τον ΕΛΓΑ και η αναδιάρθρωση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι τα δύο εμβληματικά παραδείγματα πολιτικών αποφάσεων, η υλοποίηση των οποίων φιλοδοξούμε να δημιουργήσει ένα νέο και σύγχρονο πλαίσιο που θα καλύπτει τα νέα δεδομένα και θα στηρίζει ουσιαστικά τους παραγωγούς. Ενώ τέλος, κεντρική θέση κατέχει ο σχεδιασμός για την ορθή διαχείριση των υδάτων.

Υποδεχόμαστε λοιπόν το 2024 με αισιοδοξία. Με πολλή δουλειά και ολοκληρωμένο σχεδιασμό θα εφαρμόσουμε τις απαραίτητες πολιτικές για να πάμε ακόμα πιο μπροστά! Χρόνια πολλά σε όλες και σε όλους!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου