Saturday, 27 April, 2024

Μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ Γιαννιτσών έφτιαξαν παιχνίδι, για παιδιά με προβλήματα όρασης!

Οι μαθητές δυο τμημάτων από το εσπερινό ΕΠΑΛ Γιαννιτσών εντυπωσίασαν για άλλη μία φορά με μία ομαδική εργασία,

που αφορά τη δημιουργία ενός επιτραπέζιου για όσους έχουν προβλήματα όρασης, για μικρούς, όπως και για μεγαλύτερους! 

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Νίκος Πιτσιακίδης επισκέφτηκε το σχολείο και είδε πως ένα απλό παιχνίδι μπορεί να βοηθήσει, όταν γίνεται με αγάπη. Πρόκειται για μια εικονική μαθητική επιχείρηση.

Οι υπεύθυνοι εξηγούν τον τρόπο κατασκευής του. Ένα επιτραπέζιο παιχνίδι που δημιουργήθηκε με 16 κάρτες με την βοήθεια ενός εκτυπωτή 3D που διαθέτει το σχολείο.

8 ζευγάρια σε γεωμετρικά σχήματα τα οποία φέρουν ανάγλυφα σχήματα και ζητείται από τα παιδιά να θυμηθούν ποιες κάρτες σήκωσαν, με ποιο σχήμα. Απλά γεωμετρικά σχήματα ένας κύκλος, ένα πολύγωνο, ένα τρίγωνο, ένα τετράγωνο, ψηλαφίζονται και αναγνωρίζονται τα διπλά ζεύγη.

Όπως εξηγεί ο Χρήστος Καλαϊτζίδης, καθηγητής οικονομίας εσπερινού ΕΠΑΛ Γιαννιτσών,  το παιχνίδι δεν περιορίζεται στα όρια του νομού Πέλλας και δεν αφορά μόνο τα παιδιά με δυσκολίες οράσεως. Είναι ένα μέσο που μπορεί να εξασκήσει την μνήμη όσων έχουν ανάλογα προβλήματα και δη άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. 

Το παιχνίδι δοκιμάστηκε και στη Σχολή τυφλών Θεσσαλονίκης με επιτυχία. Τώρα η ομάδα θα συμμετάσχει στον Πανελλήνιο διαγωνισμό «Μαθητική εικονική επιχείρηση» που θα διεξαχθεί στην Θεσσαλονίκη την 1η Μαρτίου. Σημειώνεται ότι τα υλικά, από ανακυκλώσιμο πλαστικό, ξύλο και πεπιεσμένο χαρτί  είναι πλήρως ανακυκλώσιμα και επιπλέον ακίνδυνα.

Οι συμμετέχοντες στα δύο τμήματα του σχολείου Β’ Οικονομίας και Β’ Πληροφορικής, μπορούν να υπερηφανεύονται για την προσπάθεια και την προσφορά τους και τι πιο όμορφο να αναλάβει κάποιος να το βγάλει στη μαζική παραγωγή! 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου