Saturday, 27 April, 2024

Πανελλήνιες 2022, Μαρία Ορμάνη: Η πρώτη όλων του ΓΕΛ Αξού!

Η μαθήτρια από το Αχλαδοχώρι του δήμου Πέλλας, Μαρία Ορμάνη, που πήγαινε στο ΓΕΛ της Αξού, νιώθει απερίγραπτη χαρά για τη μεγάλη της επιτυχία στις φετινές Πανελλήνιες.

Περήφανη για τον εαυτό της, όπως και οι γονείς της, θεωρεί ότι πέτυχε τον στόχο της, που είναι η Ψυχολογία.

Η Μαρία, μας είπε πως η βάση για την επιτυχία της ήταν το συστηματικό διάβασμα, που όμως δεν της στέρησε πολλά, καθώς έβρισκε ελεύθερο χρόνο να κάνει και τη βόλτα της ή κάποιο χόμπι!

Κατάφερες να συγκεντρώσεις την άριστη βαθμολογία και να είσαι η πρώτη στο σχολείο σου. Πώς διαχειρίστηκες τη χρονιά, τον κορονοϊό και την πίεση του διαβάσματος;

Νιώθω ιδιαίτερα χαρούμενη που κατάφερα να συγκεντρώσω την υψηλότερη βαθμολογίεα στο σχολείο μου, γιατί εν τέλει ανταμείφθηκαν οι κόποι και οι θυσίες μου.

Είναι αλήθεια ότι η γενιά του 2004 αντιμετώπισε δυσχερείς καταστάσεις, λόγω της πανδημίας και των αλλεπάλληλων καραντινών, καθώς τόσο ο εγκλεισμός όσο και οι ανεδαφικοί περιορισμοί τροχοπεδούσαν την προσπάθειά μας και υπονόμευαν την αισιοδοξία μας. Πάρα ταύτα, προσπάθησα να εστιάσω στο στόχο μου και να σκέφτομαι θετικά. Φυσικά είχα ως σύμμαχο τη στήριξη της οικογένειας μου, των καθηγητών και των φίλων μου. Όσο για την πίεση του διαβάσματος αυτό δεν ήταν πρόβλημα. Απέφυγα τις ακρότητες και ακολούθησα ένα πρόγραμμα που συνδυάζει το συστηματικό διάβασμα και την καλοπέραση, που επιβάλλει η ηλικία μου.

Ποιες ήταν οι βαθμολογίες σου;

Οι βαθμοί που κατάφερα να συγκεντρώσω ανά μάθημα είναι οι εξης: Έκθεση και λογοτεχνία: 16.3 Λατινικά: 19.8, Αρχαία Ελληνικά: 17.3 και Ιστορία : 18.8

Συνολικά συγκεντρώνω από 17.700 έως 18.200 μόρια ανάλογα με τους συντελεστές που θέτει το κάθε πανεπιστήμιο, καθώς με το νέο σύστημα τα μόρια μεταβάλλονται από σχολή σε σχολή.

Περιμένοντας το μηχανογραφικό και τις βάσεις, ποιες είναι οι επιλογές σου;

Ο στόχος μου εξαρχής ήταν να σπουδάσω ψυχολογία, λόγω της περιέργειας που μου προκαλεί η ανθρώπινη ψυχολογία και του εύρους του κλάδου. Σύμφωνα, λοιπόν, με τις προβλέψεις για τις φετινές βάσεις, τα έχω καταφέρει!

Ικανοποίηση και χαρά τώρα! Τι έχεις να πεις στα παιδιά που δεν πέρασαν;

Η συμβουλή μου για τους μαθητές που δεν κατόρθωσαν να συναντήσουν τους στόχους τους είναι σίγουρα η αποφυγή της απογοήτευσης και της ματαιότητας. Υπάρχει πληθώρα σχολών και σίγουρα κάποιες από αυτές θα ανταποκρίνονται στα όνειρά τους. Δεν πρέπει να ξεχνούν βέβαια ότι υπάρχει και η δυνατότητα να ξαναδιαγωνιστούν. Άλλωστε είμαστε πολύ νέοι για να είμαστε εντελώς κατασταλαγμένοι σε ένα επάγγελμα με το οποίο δεν έχουμε έρθει ακόμα σε επαφή και πολύ ικανοί για να ακολουθήσουμε μόνο ένα!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου