Friday, 26 April, 2024

Νέα αναστάτωση στο Νοσοκομείο Έδεσσας: Μπήκε για επέμβαση, δεν έγινε, όμως «έμεινε» ο κορονοϊός!

Αυτό και αν είναι από τα άγραφα!

Στο Νοσοκομείο της Έδεσσας, εκεί που φαινόταν ότι ηρέμησε το προσωπικό, καθώς όλα τα τεστ για τον κορονοϊό ήταν αρνητικά, τώρα ήρθε κάτι άλλο, για να τους βάλει σε νέες…  περιπέτειες! Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Στο Νοσοκομείο της Έδεσσας, ήρθε περιστατικό από χωριό της Αλμωπίας, με κάταγμα στο πόδι, μια 87χρονη γυναίκα.

Μπήκε λοιπόν, στην Ορθοπεδική Κλινική για νοσηλεία και πιθανή επέμβαση. Οι γιατροί που την εξέτασαν, ανέφεραν ότι λόγω της κατάστασης και της ηλικίας, πιθανόν να μην άντεχε το χειρουργείο. Έτσι της έδωσαν εξιτήριο.

Σε αυτό το σημείο, διευκρινίζεται, ότι επειδή στο ενδεχόμενο να γίνει η εγχείρηση, θα χρησιμοποιούσαν την ραχιαία νάρκωση, ο νόμος προβλέπει ότι δεν είναι υποχρεωτικό το τεστ κορονοϊού και η γυναίκα δεν έφερε αρχικά, τέτοιου είδους συμπτώματα… Πέρα όμως, από αυτό, από την στιγμή που έφυγε από το νοσοκομείο, δεν λογίζεται ως περιστατικό προς διερεύνηση. Οι οικείοι της στη συνέχεια, τη μετέφεραν στο Νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας, όπου εκεί θα έκανε την επέμβαση με ολική νάρκωση. Και σε αυτή είναι υποχρεωτικό το τεστ.

Τελικά… η 87 βρέθηκε θετική στον ΚΟΡΟΝΟΙΟ! Η αναφορά έφτασε και στο Νοσοκομείο της Έδεσσας, όπου πλέον, υποχρεωτικά όλοι οι γιατροί της Κλινικής, το νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και αυτοί που ήρθαν σε επαφή με την ηλικιωμένη ξεκίνησαν να κάνουν το τεστ για τον κορονοϊό! Σε επικοινωνία που είχαμε με τον προσωρινό διοικητή του Νοσοκομείου Εδεσσας, γιατρό Χρήστο Κοντοβίτση, μας είπε ότι έδωσε εντολή, όσοι ασθενείς μπαίνουν πλέον για προγραμματισμένο χειρουργείο, να εξετάζονται για τον covid-19, ανεξαρτήτως της νάρκωσης… Παράλληλα δόθηκε η εντολή για να γίνουν τα τεστ, σε όσους πρέπει. Εν αναμονή των αποτελεσμάτων την Παρασκευή, αν και ως τότε δεν υπάρχει λόγος απομάκρυνσης του προσωπικού, καθώς κανείς δεν εμφανίζει συμπτώματα.

Σίμος Σλατίνης

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου