Saturday, 27 April, 2024

Νοσοκομείο Γιαννιτσών: Γέμισε η κλινική covid

Το Νοσοκομείο των Γιαννιτσών, είναι μία εκ των δύο υγειονομικών μονάδων του Νομού Πέλλας, που όλο αυτό το χρονικό διάστημα (εποχή κορονοϊού)

σήκωσε βαρύ φορτίο, για την αντιμέτωπιση της πανδημίας.
Επειδή τα στοιχεία διαμορφώνονται καθημερινά, οι προχθεσινές αναφορές μιλούσαν για 36 νοσηλευόμενους στην κλινική covid που υπάρχει και για 7 άτομα που βρίσκονται στην ΜΕΘ.
Το Νοσοκομείο Γιαννιτσών διαθέτει 8 κλίνες ΜΕΘ, με δυνατότητα ανάπτυξης έως και 14 κλίνες.
Σύμφωνα με τους ανθρώπους του, τον περασμένο Νοέμβριο δέχτηκε μεγάλη πίεση από το δεύτερο κύμα covid, ωστόσο, στάθηκε αξιοπρεπώς, έχοντας βέβαια και την πολύτιμη συνδρομή εξωγενών παραγόντων (πολλοί γιατροί που ήρθαν από νοσοκομεία των Αθηνών και συνέβαλαν σημαντικά).
Αυτή την στιγμή φιλοξενεί περιστατικά που προέρχονται μέσα από την πόλη των Γιαννιτσών, από τα γύρω χωριά, αλλά και από την… Αλεξάνδρεια!
Είναι γνωστό ότι οι κάτοικοι της Αλεξάνδρειας προτιμούν τα Γιαννιτσά, από τη Βέροια (λόγω απόστασης, πρωτίστως) ενώ στο δεύτερο κύμα, το Νοσοκομείο της πόλης εξυπηρέτησε και περιστατικά από τη Δυτική Θεσσαλονίκη.
Η εμπειρία, πλέον του Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου, μπορεί να συμβάλλει τα μέγιστα, στην περίπτωση που υπάρξει έξαρση του τρίτου κύματος, σε συνδυασμό βεβαίως με την προμήθεια των απαραίτητων μηχανημάτων που έχουν δοθεί σε αυτό το χρονικό διάστημα (Νοέμβριος-Μάρτιος).
Όλοι βέβαια εύχονται να μην συμβεί κάτι τέτοιο, ωστόσο αν αυτό συμβεί, τότε όλοι μαζί θα παρουσιαστούν ετοιμοπόλεμοι, παρόλη την κούραση που υπάρχει τους τελευταίους μήνες. Μέσα σε όλα αυτά, να αναφέρουμε και τη νοσηλεία του προέδρου της ΤΚ Μελισσίου, Σωτήρη Ζιούδα που συνέρχεται μετά από εμπύρετη κατάσταση από το εμβόλιο… τα περαστικά μας για ταχεία ανάρρωση.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου