Friday, 26 April, 2024

Νοσοκομείο Γιαννιτσών: Δωρεά οργάνων σε 4 άτομα από 60χρονη!

Και ενώ, πολύ σωστά, όλη η κοινωνία ασχολήθηκε με τη δωρεά οργάνων της 21χρονης Έμμας, στον νομό μας, συνέβη ακριβώς το ίδιο, δημιουργώντας γέφυρα ζωής.

Συγκεκριμένα, μετά τη διαπίστωση ότι μία 60χρονη, που νοσηλευόταν στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου Γιαννιτσών, είναι εγκεφαλικά νεκρή, οι συγγενείς της όχι μόνο αποδέχτηκαν το γεγονός, αλλά έδωσαν και τη συγκατάθεση τους, προκειμένου τα όργανα της να χαρίσουν ζωή σε άλλους.

Έτσι, το πρωινό του Σαββάτου 3ης Δεκεμβρίου, στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση, προκειμένου κάποια ζωτικά όργανα της 60χρονης, να δοθούν σε ανθρώπους που τα είχαν ανάγκη. Σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων και του Νοσοκομείου Γιαννιτσών, έγινε πρώτα ο έλεγχος των οργάνων που επρόκειτο να δοθούν και αμέσως μετά ξεκίνησε με προσοχή η αφαίρεση τους. Χειρουργοί, αφαίρεσαν τους δύο νεφρούς, το ήπαρ και τους κερατοειδής, προκειμένου αυτά να δοθούν στα Νοσοκομεία “Λαϊκό” της Αθήνας, Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης και Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης.

Εννοείται ότι από πριν είχε γίνει ο έλεγχος συμβατότητας στους λήπτες. Οι μεταμοσχεύσεις ήδη έχουν γίνει και όλοι στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών, εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες προς τους συγγενείς της 60χρονης, η οποία χάρισε ζωή σε τέσσερεις συνανθρώπους μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το γεγονός αυτό, συμβαίνει για δεύτερη φορά στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου