Sunday, 19 May, 2024

Ξεκίνησε το Δημοτικό Συμβούλιο Πέλλας με πολλές αντιδράσεις

Ξεκίνησε το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Γιαννιτσών με μοναδικό θέμα τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα του στρατοπέδου φιλοξενίας.

Ο δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος  υποστηρίζει  ότι ή λύση προς Άθυρα είναι η καλύτερη γιατί είναι προς την εθνική οδό.

Ο κόσμος που είναι μαζεμένος στο δημοτικό συμβούλιο αντιδράει λέγοντας πως κάποιος τους κάνει πλάκα. Φωνές και διαμαρτυρίες ακούγονται από όλους  που φωνάζουν πως η απόφαση έχει παρθεί.

Ο Δήμαρχος επιμένει ότι δεν υπάρχει χρόνος για δεύτερες σκέψεις.

Πρόεδρος Αθύρων  κύριος Χουρμουζιάδης

Η περιοχή που προτείνετε πρόκειται για έναν βοσκότοπο που κινούνται όλη μέρα κτηνοτρόφοι. Ο χώρος δεν προσφέρει τίποτα από άποψη υγιεινής  και υδροδότησης. Ηθελα να ήξερα τους μισείτε τους μετανάστες;

Νίκος Παπανικολάου:  Δεν επηρεαζόμαστε από τον κόσμο τόσο ώστε να αλλάζουμε απόψεις κάθε μέρα.

Στάθης Καστερίδης: Το ζητούμενο είναι να βρεθεί κοινή συνισταμένη και να στηρίξουμε τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας σε όποια περιοχή να πάνε οι πρόσφυγες θα υπάρχουν προβλήματα.  Ή παράταξη μας προτείνει αν είναι δυνατόν να έρθει μικρός αριθμός προσφύγων κ όχι κοντά σε κατοικημένη περιοχή

Το ερώτημα που θέτουμε είναι: Έχουμε περιθώριο να ψάξουμε για άλλο χώρο μελετημένα;

Πετρίδης: Δεν είμαστε περήφανοι για τα συμβάντα με τις φωτιές.. και σίγουρα το προηγούμενο συμβούλιο συνέβαλε, με αυτά που ακούστηκαν εδώ μέσα.

Ο Δήμος είναι συμμέτοχος και πρέπει να διαφυλαχθεί ή ασφάλεια των δημοτών.

12764893_856954167759926_2816864341410509977_o (1)

Παπαδόπουλου Ολυμπία:  δε νομίζω ότι πιστεύει κανείς πως θα μείνουμε με ένα κέντρο στην πόλη μας και την περιοχή μας! Το φυσιολογικό είναι να υπάρχει ανησυχία αν δεν οργανωθούν όλα έτσι όπως πρέπει.

Δε φταίνε οι άνθρωποι, δε θέλουν να μείνουν…το ζήτημα είναι ότι όταν δεν έχεις να φας γίνεσαι αγρίμι. Να διεκδικήσουμε να έχουν φαγητό, ζέστη, γιατρούς και να μπορέσουν  να φύγουν γρήγορα γιατί αυτό θέλουν.

Μουχτάρης:  Να λάβουμε υπόψιν τα δεδομένα, δηλαδή έφυγε από έναν χώρο και μεταθέτουμε  το πρόβλημα αλλού;
Υπάρχει η πιθανότητα να φέρουν στην αρχή λίγους ξέρουμε όμως πόσοι θα είναι στη συνέχεια;
 Για να πάμε στην απόφαση παραχώρησης ενός χώρου θέλει συζήτηση, μελέτη.. Δεν θα κλείσουμε εκεί εγκληματίες αλλά ανθρώπους.
Όπως είναι αυτή τη στιγμή ο χώρος κοντά στα Αθυρα δεν είναι για φιλοξενία.  Πόσοι θα εγκατασταθούν; Ποιος θα τους ταΐζει; Αν δεν ξέρουμε δεν μπορούμε να αποφασίσουμε.

Ξεκίνησε το Δημοτικό Συμβούλιο Γιαννιτσών με πολλές αντιδράσεις

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου