Friday, 26 April, 2024

Οι θεραπευτές Ειδικής Αγωγής Νομού Πέλλας ψήφισαν ομόφωνα ΟΧΙ στις συμβάσεις (βίντεο)

Αποκαλυπτικός ήταν μιλώντας στο 9.84 ο υπεύθυνος του site freepen . gr Στρατής Μαζίδης, αναφορικά με τις νέες συμβάσεις για τους θεραπευτές ειδικής αγωγής μέσω ΕΟΠΥΥ

που πρακτικά όπως ανέλυσε οδηγεί στο απόλυτο κενό 30 χιλιάδες παιδιά ειδικής αγωγής και τις οικογένειες τους, που οι περισσότεροι ακόμη δεν έχουν καταλάβει, ότι οι περικοπές οδηγούν σε έναν ιδιότυπο «Καιάδα» με επιδόματα που δεν θα καλύπτουν την ειδική αγωγή και ουσιαστικά θα οδηγήσουν στο τίποτα χιλιάδες παιδιά με ικανότητες, αλλά χωρίς συνδρομή για να τις αναδείξουν και να ανταπεξέλθουν με όρους επιβίωσης στη κοινωνία.

«Η κυβέρνηση καταστρέφει την ειδική αγωγή: Αγωνία για γονείς και παιδιά, ανησυχία για τα κέντρα θεραπείας»

Στις αλλαγές που εισήγαγε η Κυβέρνηση στην ειδική αγωγή με αποτέλεσμα να βρίσκονται στον αέρα όλες οι συμβάσεις των κέντρων ειδικής αγωγής με τον ΕΟΠΥΥ και να επιτείνεται η αγωνία και το άγχος γονέων και παιδιών, αναφέρεται ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ – Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης. Ειδικότερα:

«Το Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ είχαν αναγγείλει και δεσμευτεί ότι μέχρι το τέλος του 2016 θα είχε ολοκληρώσει τη διαδικασία συμβασιοποίησης όλων των παρόχων υγειονομικού υλικού,  αναλωσίμων περίθαλψης και της Ειδικής Αγωγής. Ωστόσο, το 2017 έφτασε, ο πρώτος μήνας σχεδόν πέρασε, και η ειδική αγωγή βρίσκεται στον αέρα. Η παρατεινόμενη εκκρεμότητα στην υπογραφή των συμβάσεων κατηγορούν την πρόχειρη, χωρίς σχεδιασμό και επείγουσα διαδικασία που επέλεξε ο ΕΟΠΥΥ. Η εσπευσμένη, και χωρίς ουσιαστική διαβούλευση, πρωτοβουλία, ειδικά για το μείζον ζήτημα της Ειδικής Αγωγής εγείρει αμφιβολίες αλλά και ανησυχίες για την διασφάλιση της απρόσκοπτης πρόσβασης των παιδιών που έχουν ανάγκη σε υπηρεσίες ειδικής αγωγής.

Σημαντικές προϋποθέσεις, όπως ο σχεδιασμός και η ουσιαστική διαβούλευση, για την διευθέτηση σημαντικών ζητημάτων δεν τηρήθηκαν με αποτέλεσμα την εμφάνιση σημαντικών προβλημάτων κατά την προσπάθεια εφαρμογής της σύμβασης. Το πρόβλημα γίνεται ακόμη πιο σοβαρό, δεδομένου ότι δεν έχει εκδοθεί ακόμη η Υπουργική Απόφαση που θα κατανέμει τους κλειστούς προϋπολογισμούς ανά κατηγορία Υγειονομικών Αγαθών ενώ δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη το πλαίσιο τιμών. Αποτέλεσμα αυτού είναι να μη γνωρίζουν οι γονείς το κόστος της συνεδρίας, ενώ οι φήμες για κάλυψη του ποσού μόλις των 4-5 ευρώ για κάθε συνεδρία επιτείνουν την αγωνία των γονιών και υπάρχουν βάσιμες ανησυχίες για σημαντική επιβάρυνση του οικογενειακού προϋπολογισμού. Οι πολίτες δικαιούνται να έχουν πλήρη και έγκυρη ενημέρωση για τόσο σημαντικά και ευαίσθητα ζητήματα καθώς η Πολιτεία οφείλει να παρέχει εγγυήσεις για την απρόσκοπτη παροχή υπηρεσιών Ειδικής Αγωγής (λογοθεραπεία, εργοθεραπεία, φυσικοθεραπεία)». Μάλιστα, σε κοινοβουλευτική του παρέμβαση για το εν λόγω θέμα, ο κ. Αυγενάκης, σε συνεργασία με τον Τομεάρχη Υγείας κ. Οικονόμου και 20 ακόμη βουλευτές έθεσαν τα ακόλουθα ερωτήματα στον αρμόδιο Υπουργό Υγείας:

«1.Θα εξασφαλισθεί η ουσιαστική διαβούλευση πριν την υπογραφή των συμβάσεων;

2.Θα υπάρξει διαπραγμάτευση ώστε να διασφαλιστούν τιμές συμφέρουσες για το Δημόσιο;

3.Πότε θα εκδοθεί η Υ.Α. για την κατανομή των προϋπολογισμών ανά κατηγορία παρόχων;

4.Έχει ληφθεί πρόνοια για την επάρκεια των κλειστών προϋπολογισμών έτσι ώστε να μην απειληθεί η πρόσβαση των πολιτών σε κρίσιμες υπηρεσίες, όπως είναι η Ειδική Αγωγή;

  1. Τι απαντάτε στα αγωνιώδη ερωτήματα χιλιάδων οικογενειών που με την αναποτελεσματική πολιτική σας τους έχετε καταστήσει ομήρους»;

Οι θεραπευτές Ειδικής Αγωγής Νομού Πέλλας ψήφισαν ομόφωνα ΟΧΙ στις συμβάσεις

Καλούμε τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ του ν. Πέλλας Θεοδώρα Τζάκρη και Γιάννη Σηφάκη, να τοποθετηθούν άμεσα και δημοσίως για την θέση τους και τις προθέσεις τους, στο ότι πάρα πολλά παιδιά στον ν. Πέλλας που χρήζουν ειδικής αγωγής, θα σταματήσουν τις θεραπείες τους και θα μείνουν χωρίς παρέμβαση, εν μέσω χρονιάς που ήδη έχουν ξεκινήσει κάποιο πρόγραμμα. Δεν αναφέρομαι στον κ. Καρασμάνη και στον κ. Σαχινίδη, εφόσον τα κόμματά τους και μέσω των αντιπροσώπων τους έχουν ψηφίσει ΚΑΤΑ της σύμβασης του ΕΟΠΥΥ για την ειδική αγωγή. Επιπλέον ο κ. Καρασμάνης παρενέβη με επιστολή του στο αρμόδιο Υπουργείο.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 22/1/2017 οι θεραπευτές Ειδικής Αγωγής Νομού Πέλλας ψήφισαν ομόφωνα Όχι στις συμβάσεις.

Οι θεραπευτές Ειδικής Αγωγής Νομού Πέλλας:

Αγγελακάκη Ελένη Λογοθεραπεύτρια

Αγοραστού Λιλιάνα Λογοθεραπεύτρια

Αναστασιάδου Δήμητρα Λογοθεραπεύτρια

Ανδρέαδης Τηλέμαχος Εργοθεραπευτής

Αραμπατζής Μιχάλης Λογοθεραπευτής

Αρνάκης Κων/νος Λογοθεραπευτής

Βασδόκα Χριστίνα Ιδιοκτήτρια Θεραπευτικών Κέντρων

Βέργου Ιώαννα Ψυχολόγος

Γιδιώτης Γεώργιος Λογοθεραπευτής

Ιορδανίδου Κλεονίκη Λογοθεραπεύτρια

Καζατζή Όλγα Λογοθεραπεύτρια

Καλαϊτζίδης Ηλίας Λογοθεραπευτής

Κικίδης Θεόδωρος Εργοθεραπευτής

Λάζου Μαρία Λογοθεραπεύτρια

Λιούγκα Ειρήνη Λογοθεραπεύτρια

Μάινου Ιώαννα Λογοθεραπεύτρια

Μπούφκας Σταύρος Λογοθεραπευτής

Μυτιτενίδου Κυριακή Εργοθεραπεύτρια

Νοχουτίδου Βασιλική Ψυχολόγος

Νικολαΐδου Ζώη Λογοθεραπεύτρια

Ουρτζάνη Μαγδαληνή-Χρυσοβαλάντω Λογοθεραπεύτρια

Παδαρνίτσα Ρούλα Λογοθεραπεύτρια

Πασχώνης Αναστάσιος Λογοθεραπευτής

Πέικου Κων/να Εργοθεραπεύτρια

Πετρίδης Ελευθέριος Λογοθεραπευτής

Σαρυγιαννίδου Δέσποινα Λογοθεραπεύτρια

Σκουλαροπούλου Ηλιάνα Λογοθεραπεύτρια

Σχοινά Λιάνα Ψυχολόγος

Τζουβάρας Στέφανος Λογοθεραπευτής

Τσαλμπούρη Ευγενία Λογοθεραπεύτρια

Τσάνη Δήμητρα Λογοθεραπεύτρια

Τσιβοπούλου Χριστίνα Λογοθεραπεύτρια

Φουνταλή Μαρία Λογοθεραπεύτρια

Φωτιάδης Φώτης Εργοθεραπευτής

Φωτίου Καλλιόπη Λογοθεραπεύτρια

Χατζηγεωργίου Κων/νος Εργοθεραπευτής

Χειμονόπουλος Χρήστος Λογοθεραπευτής

Χρυσοστομίδου Αθανασία Ψυχολόγος

Οι θεραπευτές Ειδικής Αγωγής Νομού Πέλλας ψήφισαν ομόφωνα ΟΧΙ στις συμβάσεις (βίντεο)

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου