Sunday, 28 April, 2024

Οι μαθητές του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Γιαννιτσών πήραν ‘συνέντευξη’ από τον δήμαρχο Πέλλας, Στάθη Φουντουκίδη

Οι μαθητές του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Γιαννιτσών σε ρόλο «δημοσιογράφων» πήραν συνέντευξη

από τον δήμαρχο Πέλλας, Στάθη Φουντουκίδη, τη Δευτέρα 5/2/2024.

Σκοπός αυτής της επίσκεψης ήταν οι μαθητές να αναγνωρίσουν βιωματικά τη σημασία της τοπικής αυτοδιοίκησης και της συμμετοχής των δημοτών στα κοινά για την αντιμετώπιση των τοπικών προβλημάτων. Ακόμη, στόχος ήταν να γνωρίσουν από κοντά τον δήμαρχο κάνοντάς του προσωπικές ερωτήσεις για τα ενδιαφέροντά του, το αγαπημένο του φαγητό, μουσική, μάθημα αλλά και να ζητήσουν απαντήσεις σε διάφορες απορίες τους σχετικά με τη λειτουργία του δήμου, τις αρμοδιότητες του δημάρχου και του δημοτικού συμβουλίου και άλλα ενδιαφέροντα θέματα όπως πώς μπορεί κανείς να εργασθεί στον δήμο.

Οι ερωτήσεις ήταν πολλές και εύστοχες και δόθηκε η ευκαιρία στο δήμαρχο να συνομιλήσει μαζί τους για αρκετή ώρα, να απαντήσει σε όλες τους τις απορίες, κάνοντας παράλληλα κι αυτός ερωτήσεις στα παιδιά για τα ενδιαφέροντά τους, τις προτάσεις τους για έναν δήμο πιο φιλόξενο για όλους αλλά και για ένα σχολείο συμμετοχικό σε δράσεις. Στο τέλος, ο κ. Φουντουκίδης ευχαρίστησε τους μαθητές του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Γιαννιτσών για την πολύ ωραία συνέντευξή τους και υποσχέθηκε ότι θα μελετήσει τις προτάσεις του για να μπορέσει να τις ικανοποιήσει.

Η διευθύντρια του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Γιαννιτσών, Μαρία Γκίνογλου και ο σύλλογος εκπαιδευτικών, ευχαριστεί θερμά τον κ. Φουντουκίδη για την απλόχερη φιλοξενία που μας προσέφερε, τη συμβολή του στη διεξαγωγή της συνέντευξης, αλλά και την άρτια συνεργασία με το σχολείο.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου