Saturday, 27 April, 2024

Ομιλία με θέμα το Εργασιακό Άγχος στα Γιαννιτσά

Εξαιρετική η ομιλία του ψυχολόγου της Ελληνικής Αστυνομίας Γιώργου Λαγομάτη Λαζόπουλου με θέμα το Εργασιακό άγχος και το Σύνδρομο επαγγελματικής εξουθένωσης, που παρουσιάστηκε το απόγευμα της Δευτέρας 21 Μαρτίου 2016 στην Αίθουσα Πληροφόρησης Νέων στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών

Η 5η ομιλία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των ενημερωτικών εκδηλώσεων του Κ.Π. ”Όραμα” σε μία γεμάτη αίθουσα, όπου μάλιστα κράτησε περισσότερο από δύο ώρες με πολλές ερωτήσεις από το κοινό.
Το εργασιακό άγχος αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως η μεγαλύτερη πρόκληση τόσο στην υγεία των εργαζόμενων όσο και σε εκείνη των επιχειρήσεων…

theates

theates2
Η υγεία και η ευεξία μπορούν να επηρεαστούν από την εργασία τόσο θετικά όσο και αρνητικά. Σε καλές εργασιακές συνθήκες, η εργασία μπορεί να αποτελέσει στόχο, να δώσει νόημα για την ζωή και να προσδώσει στο άτομο ταυτότητα, αυτό-σεβασμό, κοινωνική στήριξη και υλικές αμοιβές. Όμως οι σύγχρονες συνθήκες εργασίας δεν είναι ιδανικές. Έρευνες δείχνουν ότι μεγάλα ποσοστά των εργαζόμενων στην Ευρώπη είτε έχουν εργασίες με αυστηρές προθεσμίες, είτε εκτελούν μονότονες εργασίες, είτε δεν έχουν καμία επιρροή στην οργάνωση της εργασίας τους, είτε όλα αυτά μαζί. Οι παραπάνω παράγοντες, αλλά και πολλοί άλλοι, προκαλούν το γνωστό «εργασιακό άγχος», το οποίο έχει άμεσες επιπτώσεις τόσο στη σωματική και ψυχική υγεία του ατόμου, όσο και στην εργασιακή του απόδοσή.

all

allinone
Στους σύγχρονους χώρους εργασίας η πίεση είναι αναπόφευκτη λόγω των αυξημένων απαιτήσεων. Ανάλογα με τη φύση της εργασίας και τα προσωπικά χαρακτηριστικά του ατόμου, η πίεση μπορεί να το κινητοποιεί ή να του παρέχει κίνητρο. Ωστόσο αν η πίεση γίνει υπερβολική ή μη διαχειρίσιμη τότε καταλήγει σε εργασιακό στρες. Το εργασιακό άγχος επηρεάζει συνολικά την αποδοτικότητα, την παραγωγικότητα και την εικόνα των επιχειρήσεων, όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο ομιλητής, δίνοντας ως λύσεις τη βελτίωση της διαχείρισης του χρόνου και των οργανωτικών ικανοτήτων, την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου στο καθημερινό πρόγραμμα, την αλλαγή και βελτίωση του τρόπου επικοινωνίας με συναδέλφους και φιλικά άτομα, τον σύντροφο ή την οικογένεια.

Ομιλία με θέμα το Εργασιακό Άγχος στα Γιαννιτσά

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου