Saturday, 27 April, 2024

Ο «άρχων των πάντων» δήλωσε: Δε δέχομαι κριτική! Και όλοι σιώπησαν για να μην τους πάρει το κεφάλι!

Κάποιον καιρό, τέλος καλοκαιριού, γινόταν τα παλιά τα χρόνια μεγάλα πανηγύρια, κάτι σαν τις σημερινές εκθέσεις, που κάποιοι τις έχουν καταντήσει πανηγυράκια…

Έβγαινε λοιπόν ο άρχων της πολιτείας και έλεγε: Εγώ θα βγω να δω τους υπηκόους μου, όμως αν τολμήσει κανείς να μου ασκήσει κριτική, θα ζητήσω να του πάρουν το κεφάλι ή να τον εκτελέσουν! Διαδιδόταν όλο αυτό, κυκλοφορούσε έξω στο πανηγύρι ο «άρχων των πάντων», όπως ήθελε να τον αποκαλούν, … ποιος να τολμήσει να σηκώσει κεφάλι να τον κοιτάξει ή να προτείνει κάτι να αλλάξει που ήταν λάθος, εφόσον θα έμενε χωρίς αυτό!

Στην Ελλάδα δεν είχαμε και λιοντάρια, αλλιώς εκεί θα τους έριχνε!

Ο κόσμος ήταν διχασμένος και ήθελε η πολιτεία να χωριστεί, όμως ο άρχοντας έλεγε «θα γίνει το δικό μου και δεν σηκώνω κουβέντα»!

Και κάπως έτσι πέρασαν τα χρόνια και οι σύμβουλοι έμεναν άβουλα πιόνια, οι πολίτες με τα προσωπικά τους βάσανα σταμάτησαν να ασχολούνται και ο ίδιος περνούσε με τον τρόπο του το δικό του, δημιουργώντας ένα χάος που το μόνο που ήξερε να λέει ήταν ότι το προκάλεσαν οι προηγούμενοι!

Άσε που είχε και υποστηρικτές, τους υπηκόους του (κοινώς γλείφτες!)  που σε κάθε του λόγο – που τον έγραφαν αυτοί – τον κοίταζαν εκστασιασμένοι, γεμάτοι ηδονή!

*Απλές καθημερινές ιστορίες που συνέβαιναν πριν πολλά πολλά χρόνια, που καμία σχέση δεν έχουν με τα σημερινά δεδομένα – γιατί να έχουν άλλωστε, υπάρχουν σήμερα άνθρωποι που δεν έχουν ντροπή και… ηδονίζονται ακούγοντας πχ έναν πολιτικό να ομιλεί;

Ή σύμβουλοι που ανέχονται να ευτελίζονται και να μην έχουν ανοίξει το στόμα τους να ακούσουμε τη χροιά της φωνής τους, αλλά να σκύβουν το κεφάλι;

Οοχι, στην εποχή μας, δε θα μπορούσαν να συμβούν όλα αυτά! Άλλωστε, τώρα έχουμε το δικαίωμα ψήφου και εκλογών και ο καθένας κάνει την επιλογή του, δημοκρατικά!

Μη μας τύχει, μακριά από μας τέτοιες καταστάσεις! Ούτε οι ΔΝΤαδες τέτοια επιβολή!

*Το σύνολο του περιεχομένου είναι πρωτότυπο, και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου