Sunday, 19 May, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Ο Ηλίας Ψινάκης, ο δήμαρχος Έδεσσας και τα κεράσια του Αντώνη!

Ο πάντα πρωτότυπος και εκκεντρικός δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να παραστεί στην τελετή υπογραφής πρωτοκόλλου συνεργασίας για τους Δήμους, τις Περιφέρειες και τους Πολιτιστικούς φορείς της ΒόρειαςΕλλάδας, με σκοπό την ίδρυση «Αμφικτιονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων»

Και μάλιστα το έκανε με… αερόστατο! Το οποίο όμως, δεν κατάφερε να προσγειωθεί στον Λευκό Πύργο, όπως ήταν προγραμματισμένο, καθώς δεν το επέτρεψαν οι καιρικές συνθήκες.

Το αερόστατο προσγειώθηκε σε βουνό, λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη, στην περιοχή της Νεοχωρούδας και ο Ηλίας Ψινάκης μετέβη με αυτοκίνητο στην παραλία της πόλης.

psinakis3

«Δεν σηκώθηκε το αερόστατο όταν ήθελα από τον Μαραθώνα και δεν μου έκανε το χατίρι και όταν βρισκόμουν στη Θεσσαλονίκη. Σταμάτησα σε πολλά μέρη, όμως, ο καιρός ήταν ανάποδος και δεν μπόρεσα να προσγειωθώ στον Λευκό Πύργο. Ήταν ένα κολπάκι για να κάνουμε την αμφικτιονία που ετοιμάζουμε. Έχουμε σκεφτεί να γίνει μία συνεργασία μεταξύ των δήμων, όπως έκαναν οι αρχαίοι Ελληνες. Είναι μία έξυπνη κίνηση μεταξύ των δήμων και θα υπογράψουν σε αυτήν όλοι οι δήμοι, από τη Λάρισα και πάνω» ανέφερε ο κ. Ψινάκης.

Ωστόσο, νωρίς το πρωί το αερόστατο έκανε αισθητή την παρουσία του στον ουρανό της Θεσσαλονίκης, αφού αρκετοί το είδαν αερόστατο στην περιοχή του Κορδελιού, όπου έσπευσαν να το φωτογραφήσουν.

Ο δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου που συμμετέχει στην Αμφικτιονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων, συναντήθηκε με τον Ηλία Ψινάκη και του χάρισε ένα πρωτότυπο δώρο! Ένα τσαμπί κεράσια, ως… καλή ευκαιρία προβολής των τοπικών προϊόντων της Έδεσσας, που εντυπωσιάζουν με την ποιότητα, αλλά και την παραδοσιακή τεχνική παρουσίασής τους, το οποίο ήταν προσφορά του Προέδρου της Τ.Κ. Μεσημερίου Αντώνη Βλαδίκα.

giannou

Σε ότι έχει να κάνει με την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας για τους δήμους, τις περιφέρειες και πολιτιστικούς φορείς της Βορείου Ελλάδας, ο κ. Ψινάκης δήλωσε:

“Είναι μια πάρα πολύ απλή σκέψη την οποία θα έκανα μόνο για τον Μαραθώνα, αλλά τελικά θα την κάνουμε για όλη την Ελλάδα. Είναι ένα δίκτυο πόλεων, σαν Οργανισμός, το οποίο μπορεί να βοηθήσει πολύ όλους τους Δήμους με επενδυτές από την Κίνα, την ΕΕ, με πακέτα για αθλητισμό, τουρισμό, ΑμΕΑ, μάθηση, επικοινωνία” ανέφερε στους δημοσιογράφους για την πρωτοβουλία του που αγκαλιάστηκε από δεκάδες δήμους.

Πρόκειται για ένα δίκτυο μεταξύ φορέων που θα ανταλλάσσει τεχνογνωσία και θα προωθεί τη συνεργασία με κοινές εκδηλώσεις, συνέδρια, επισκέψεις, έρευνες και μελέτες, όπως και την καθιέρωση κοινών προτύπων, αλλά και συνεργασιών με Διεθνείς Οργανισμούς. Κύριος στόχος είναι  η αξιοποίηση της Αρχαίας Πολιτισμικής Φιλοσοφίας και Παράδοσης.

Ο Ηλίας Ψινάκης εξήγησε πως το δίκτυο αυτό έχει ήδη κεντρίσει το ενδιαφέρον Κινέζων αξιωματούχων. “Επειδή το κράτος δεν έχει λεφτά και τα πράγματα υπάρχει περίπτωση να μείνουν έτσι ή να γίνουν χειρότερα, εγώ προσπαθώ αυτά που θα έκανα για το Μαραθώνα να τα κάνω για όλους τους δήμους. Ήδη οι Κινέζοι έχουν ενδιαφερθεί, να επενδύσουν σε εμπόριο, επικοινωνία τουρισμό”.

Η προσπάθεια ξεκίνησε στις αρχές του έτους, όταν και εκπρόσωποι του Μαραθώνα ενημέρωσαν τον υπουργό Εσωτερικών κ. Κουρουμπλή για την Αμφικτιονία, ο οποίος και τους δήλωσε πως θα στηρίξει την προσπάθειά τους με κάθε τρόπο.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου