Wednesday, 8 May, 2024

Ο Θεοφάνης Μαλκίδης στη Σκύδρα για το Μεταναστευτικό

Ο Διδάκτωρ Κοινωνικών Επιστημών Θεοφάνης Μαλκίδης θα βρίσκεται στη Σκύδρα, στις 25 Ιανουαρίου 2020, ως κεντρικός ομιλητής με θέμα: «Από το Μακεδονικό στο Μεταναστευτικό».
Διοργανωτής της εκδήλωσης η Ομάδα Πρωτοβουλίας Πολιτών Δήμου Σκύδρας στα πλαίσια της ενημέρωσης των πολιτών για το μείζον θέμα των μεταναστών, αλλά και της εγρήγορσης τους στην αποτροπή δημιουργίας HotSpot στο πρώην στρατόπεδο και στον Δήμο Σκύδρας γενικότερα.
Ποιος είναι ο Θεοφάνης Μαλκίδης (σύμφωνα με το βιογραφικό στο προσωπικό του ιστολόγιο)
Ο Θεοφάνης Μαλκίδης γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη από προγόνους διασωθέντες της Γενοκτονίας (1908-1924) και των Ολοκαυτωμάτων κατά τη διάρκεια της κατοχής (1941-1944), όπου η οικογένειά του είχε θύματα, ορφανά και αγνοούμενους.
Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες, Παιδαγωγικά και Κοινωνιολογία και είναι διδάκτορας του Παντείου Πανεπιστημίου.
Ασχολείται με θέματα του Ελληνισμού και ειδικότερα με αυτό της ανάδειξης της Γενοκτονίας από την Τουρκία, των εγκλημάτων από τις Ναζιστικές και Φασιστικές δυνάμεις κατοχής, ,με τα ζητήματα του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, της Θράκης, της Μακεδονίας, κ.ά
Για τα παραπάνω θέματα έχει μιλήσει σε όλην την Ελλάδα, καθώς και στην Αυστραλία, στον Καναδά, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, στη Ρωσία, στην Αρμενία, στην Αλβανία, στη Σουηδία, στη Γερμανία, στην Κύπρο, στην Ελβετία και αλλού.
Μεταξύ αυτών των παρεμβάσεών του, το 2006 μίλησε για τη Γενοκτονία στην πρώτη ανοιχτή εκδήλωση στην Ευρώπη στην πλατεία του Δημαρχείου της Στουτγκάρδης στην εκδήλωση που οργάνωσε η Ποντιακή Εστία της πόλης…
Το 2013 προσκλήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Αρμενίων και μίλησε στο Συνέδριό της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, ενώ τον Απρίλιο του 2015 προσκλήθηκε από τη Δημοκρατία της Αρμενίας για να μιλήσει στο παγκόσμιο φόρουμ για τις Γενοκτονίες, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη Γενοκτονία των Αρμενίων.
Toν Απρίλιο του 2016 προσκλήθηκε στο ιστορικής σημασίας πρώτο συνέδριο που έγινε στην Άγκυρα για το Ποντιακό ζήτημα και τη Γενοκτονία, του οποίου τα πρακτικά κυκλοφορούν στην τουρκική γλώσσα.
Για το ζήτημα της Μακεδονίας έχει μιλήσει σε συλλαλητήρια και εκδηλώσεις, εντός και εκτός Ελλάδας (Έδεσσα, Βεργίνα, Δράμα, Κομοτηνή, Γρεβενά, Λάρισα, Ξάνθη, Καβάλα, Ηρωική Πόλη της Νάουσας, Κόρινθος, Χαλκιδική, Άργος, Ναύπλιο, Ιερά Πόλη Μεσολογγίου, Αγρίνιο, Ντίσελντορφ, Βέροια, κ.ά,) αναλύοντας τα ζητήματα που έχουν προκύψει από την αποκαλούμενη <Συμφωνία> της 17ης Ιουνίου 2018.
Για τα εγκλήματα των Ναζιστικών και Φασιστικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια της Κατοχής 1941-1944, έχει μιλήσει σε μαρτυρικούς τόπους (Κερδύλια και Ροδολίβος Σερρών, Πύργοι και Ερμακιά Εορδαίας, Δοξάτο Δράμας, κ.α).
Για τη δραστηριότητά του έχει τιμηθεί τόσο στο εσωτερικό όσο και το εξωτερικό και επιπλέον έχει τιμηθεί από την Προεδρία της Δημοκρατίας και το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας για την μακροχρόνια και ανιδιοτελή του συμπαράσταση στον πάσχοντα συνάνθρωπο.
Τα κείμενα του Θεοφάνη Μαλκίδη έχουν μεταφρασθεί στην αρμενική, αγγλική, γαλλική, ιταλική, ισπανική, ρωσική, τουρκική, ρουμανική και αλβανική γλώσσα, ενώ έχει μεταφράσει στην ελληνική γλώσσα, βιβλία για τη Γενοκτονία των Ελλήνων και των Αρμενίων.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου