Wednesday, 8 May, 2024

Ο Μιχάλης Καραγιάννης για το θέμα της καθαριότητας στον δήμο Σκύδρας και τη χρήση των ανταποδοτικών

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας (της Τρίτης 29 Μαρτίου) το θέμα του χώρου δίπλα στο στρατόπεδο ως εναπόθεσης απορριμμάτων, δημιούργησε εντάσεις

Ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης Μιχάλης Καραγιάννης μίλησε στο logospellas.gr για το ΔΣ και τα όσα ειπώθηκαν και δήλωσε ότι:

«Υποχρεωθήκαμε να φέρουμε προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Σκύδρας το θέμα της καθαριότητας στον χώρο του στρατοπέδου Σκύδρας για να αποκαταστήσουμε την αλήθεια και τα πραγματικά γεγονότα. Η δήμαρχος Σκύδρας σε πρόσφατη επιστολή που έστειλε σε τοπικό έντυπο τοποθετήθηκε επί του θέματος με τρόπο που υπονοούσε ότι η ευθύνη για τις εικόνες ντροπής που επικρατούσαν στο χώρο του στρατοπέδου ανήκει στον κ. Κωστόπουλο, Αντιδήμαρχο Καθαριότητας τα έτη 2011-2012 και ότι η σημερινή δημοτική αρχή είναι αυτή που προέβη στον καθαρισμό του. Η αλήθεια είναι ότι ο χώρος επί Αντιδημαρχίας Κωστόπουλου λειτούργησε ως χώρος μεταφόρτωσης των υλικών ανακύκλωσης και ήταν καθαρός ενώ κατά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο λειτουργούσε ως ανεξέλεγκτη χωματερή, γεγονός που καταγράφηκε και σε ρεπορτάζ του ιδίου τοπικού εντύπου. Όπως είναι αληθές ότι μόνο μετά από τη δική μου αναφορά ο χώρος καθαρίστηκε. Στους ισχυρισμούς της Δημάρχου ότι αν υπάρχουν προβλήματα στον τομέα της καθαριότητας αυτά οφείλονται στη δεινή οικονομική θέση που έχουν περιέλθει οι δήμοι εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και τα capital controls έχω να δηλώσω ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία χρηματοδοτείται όχι μόνο από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, αλλά κυρίως από τα ανταποδοτικά τέλη που πληρώνουμε όλοι οι δημότες μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Η μη διάθεση των τελών αυτών αποκλειστικά και μόνο για την καθαριότητα αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα και λόγο ανάκλησης της είσπραξης τους εκ μέρους του δήμου. Κάτι τέτοιο εξάλλου συνέβη στο παρελθόν και συγκεκριμένα τον Οκτώβρη του 2012 όταν με παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη, ο Δήμος Σκύδρας υποχρεώθηκε να καταργήσει ανταποδοτικό τέλος που εισέπραττε για ‘’τοπικά έργα’’. Τον ισχυρισμό της λοιπόν για υποχρηματοδότηση της υπηρεσίας καθαριότητας οφείλει να τον αποδείξει και να προσκομίσει κάθε στοιχείο σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο. Εγώ θα τη συμβούλευα να αφήσει τις θεωρίες, όλοι βλέπουμε ότι λεφτά υπάρχουν για συγκεκριμένες δραστηριότητες που από ότι φαίνεται βλέπει σαν προτεραιότητα, να συνεργαστεί με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και να κάνουν τον δήμο Σκύδρας, αυτό που παλαιότερα επικαλέστηκαν, τον πιο καθαρό δήμο του νομού».

Χ.Π.

Ο Μιχάλης Καραγιάννης για το θέμα της καθαριότητας στον δήμο Σκύδρας και τη χρήση των ανταποδοτικών

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου