Wednesday, 8 May, 2024

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Πέλλας έκοψε τη Βασιλόπιτα και συζήτησε τρέχοντα θέματα (video-foto)

Το απόγευμα της Κυριακής 13 Ιανουαρίου 2019 στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου Τριτέκνων του δήμου Πέλλας

όπου παραβρέθηκαν πλήθος μελών οικογενειών με τρία τέκνα.

Ο Πρόεδρος Τριτέκνων δήμου Πέλλας και της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας, Αντώνης Ντιούδης, στην ομιλία του αναφέρθηκε στην αρνητική στάση της κυβέρνησης απέναντι στις  τρίτεκνες μικρομεσαίες οικογένειες, τονίζοντας ότι η μείωση του ύψους των επιδομάτων που λαμβάνουν θα επηρεάσει αρνητικά και το δημογραφικό. Ενώ αυξάνεται ο προϋπολογισμός των οικογενειακών επιδομάτων, εμείς δεχόμαστε μείωση, τόνισε, και εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια των τριτέκνων για τις περικοπές, καθώς όπως είπε συρρικνώνουν ακόμη περισσότερο τον οικογενειακό προγραμματισμό των πολυμελών οικογενειών και λειτουργούν ως αντικίνητρο για τα νέα ζευγάρια που θέλουν να δημιουργήσουν οικογένεια.

Αναφερόμενος σε συνάντηση με την υπουργό Θ. Φωτίου, μίλησε για την αποκάλυψη της ίδιας ότι έχουν γίνει αδικίες, αλλά δεν τήρησε την υπόσχεση διόρθωσής τους… όπως άλλωστε η ίδια είχε πει… «Γνωρίζουμε καλά ότι όταν ένα σύστημα επανασχεδιάζεται δημιουργούνται προβλήματα όπως αυτά που δημιουργούνται σε ένα τμήμα τρίτεκνων και πολύτεκνων»… έμεινε στη δέσμευση πως «κατηγορηματικά δηλώνουμε ότι θα αντιμετωπίσουμε τις μειώσεις εντός του 2018»!

Ο κ. Ντιούδης σημείωσε ότι το πόρισμα της διακομματικής έκανε λόγο για εξομοίωση των τριτέκνων με  τους πολύτεκνους. «Αν και αναγνωρίζουν επί της ουσίας, ότι πρέπει να γίνει εξομοίωση, από το ’93 μένουν στα λόγια… ζητήσαμε έστω την απόδοση της τριτεκνικής ιδιότητας, το δικαίωμα μας να αναγνωριζόμαστε, να υπάρχουν κάποια προνόμια… αντίθετα καταλάβαμε ότι έχουν την πρόθεση να τα κόψουν και από τους πολύτεκνους! Μόλις το πρώτο παιδί ενηλικιώνεται να χάνεται κάθε δικαίωμα… θαρρείς και υπάρχει Κράτος και οργάνωση! Σα να έχει έτοιμη δουλειά και ανεξαρτητοποιείται μόλις γίνει 18 ή ο γονιός δε συνεχίζει να προσφέρει… επικαλούνται την ισότητα μεταξύ των πολιτών» είπε μετά πολλών άλλων ο πρόεδρος.

Ευχαρίστησε τα ΚΤΕΛ Πέλλας που έχουν μία μείωση 25% στις μεταφορές και το δήμο Πέλλας για τις μειώσεις σε δημοτικά τέλη και ΔΕΥΑ.

Στη συνέχεια ο πατήρ Θεόδωρος Περπερίδης ευλόγησε τη Βασιλόπιτα και έγινε η κοπή, αφού ευχήθηκε καλή χρονιά και έδωσε το δικό του μήνυμα για τη Μακεδονία, λέγοντας ότι πρέπει να παλέψουμε να μην περάσει η συμφωνία των Πρεσπών.

Ακολούθησε η «οικογενειακή» συγκέντρωση των μελών, όπου κληρώθηκαν λαχνοί και δώρα για μικρούς και μεγάλους!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου