Saturday, 27 April, 2024

Ο Τομεάρχης Υγείας Β. Οικονόμου της ΝΔ στα Γιαννιτσά (foto)

Ο Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου επισκέφθηκε τα Γιαννιτσά, την Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, καλεσμένος από τον Τομέα Υγείας και τη ΝΟΔΕ Πέλλας.
Στην αίθουσα πληροφόρησης του πνευματικού κέντρου, με πλήθος στελεχών και φίλων από όλο το Νομό Πέλλας, ο αρμόδιος τομεάρχης Υγείας της Ν.Δ., παρουσίασε τους τρεις βασικούς άξονες του προγράμματος της ΝΔ.


Ανέφερε ότι έγιναν νωρίτερα συναντήσεις στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών και πληροφορήθηκε την κατάσταση και τις ελλείψεις, ενώ τόνισε τη σημασία που έχει η πρόληψη για τη δημόσια υγεία και σημείωσε ότι στην Ελλάδα μόνο το 1,3% των δαπανών κατευθύνονται στην πρόληψη. Σημείωσε ότι πρέπει να αλλάξει το νοσοκομειοκεντρικό σύστημα που υπάρχει σήμερα καθώς επίσης ότι θα δοθεί έμφαση στον οικογενειακό γιατρό.

Όπως είπε, θα χρησιμοποιηθούν όλες οι εξωνοσοκομειακές δομές και θα αναβαθμιστούν τα Κέντρα Υγείας που θα περάσουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Οι προτεραιότητες του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας:

Διάθεση 100 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση, την προμήθεια εξοπλισμού και την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών των νοσοκομείων εντός 5ετίας και επιπλέον αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων αλλά και ιδιωτικών δωρεών.
Υπογραφή 2.000 νέων συμβάσεων με γενικούς γιατρούς, παθολόγους και παιδιάτρους για την κάλυψη των αναγκών σε ολόκληρη την Ελλάδα σε διάστημα 2 ετών.


   Στοχευμένες προσλήψεις στους κλάδους που υπάρχει η μεγαλύτερη ανάγκη. Δηλαδή νοσηλευτών στα νοσοκομεία των μεγάλων αστικών κέντρων, ενίσχυση του προσωπικού στις ΜΕΘ και τα Κέντρα Υγείας της περιφέρειας.


Άμεση λήψη μέτρων με στόχο 35% μείωση των νοσοκομειακών λοιμώξεων εντός 5ετίας προκειμένου να περιοριστούν στα επίπεδα του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

Για την άμεση βελτίωση των συνθηκών στα δημόσια νοσοκομεία το πρόγραμμά της Ν.Δ. προβλέπει:

Ελαχιστοποίηση της αναμονής για νοσηλεία σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας με προτεραιότητα στη λειτουργία όλων των κλινών εντατικής θεραπείας. Επέκταση της συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα, εφαρμογή διεθνών κριτηρίων εισαγωγής και παραμονής, και λειτουργία περισσότερων Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) ώστε να μειωθεί ο αριθμός ασθενών στις ΜΕΘ.
   
Τέλος, στην εφημερία όπως την ξέρουμε σήμερα, για την οριστική απαλλαγή από τα ράντζα και τις άσκοπες και επικίνδυνες για τους ασθενείς περιπλανήσεις από νοσοκομείο σε νοσοκομείο.
Περιορισμός του χρόνου αναμονής για χειρουργικές επεμβάσεις με την πλήρη λειτουργία όλων των διαθέσιμων χειρουργικών αιθουσών με προσλήψεις προσωπικού, όπου κριθεί απαραίτητο (αναισθησιολόγοι, νοσηλευτές).
   
Προτεραιότητα για ραντεβού με γιατρούς σε 24 ώρες σε όσους έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη.
Επέκταση της διάρκειας των επαναλαμβανόμενων συνταγών για τους χρονίως πάσχοντες, ώστε να μειώνεται η ταλαιπωρία των ασθενών με χρόνια νοσήματα για τη χορήγηση επαναληπτικής συνταγής.

Ειδική πρόβλεψη για τη μάχη του καρκίνου και ίδρυση ειδικών κέντρων αντιμετώπισης του καρκίνου (διάγνωση, χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία και αποκατάσταση), είναι κάποιες από τις βασικές προτεραιότητες του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου