Monday, 13 May, 2024

Πάμε σε νέα μέτρα γιατί και οι εμβολιασμένοι, όταν βγαίνουν σε χώρους διασκέδασης, μεταδίδουν τον ιό;

Στην εκπνοή της χρονιάς που όλοι υποδέχτηκαν ως το έτος που θα κέρδιζαν πίσω τις ζωές τους, η πανδημία τρομάζει περισσότερο από ποτέ…

αυτά λένε οι επιστήμονες, με την ανησυχία να αυξάνεται ενώ υπάρχει και… υπόγεια αμφισβήτηση για το αν οι εμβολιασμένοι μπορούν να.., τριγυρνούν ελεύθεροι!
Μαζί με τη γρίπη
Οι επιστήμονες, που βλέπουν στην κοντινή μας Κροατία, την εποχική γρίπη και μάλιστα το στέλεχος εκείνο που αρέσκεται να αψηφά τα εμβόλια, να επωάζεται νωρίτερα από την συνηθισμένη της ημερολογιακή έλευση, ανησυχούν ακόμη περισσότερο.
Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, παρακολουθώντας τα προβληματικά αυτά δεδομένα- εξαιτίας και της εξελισσόμενης πανδημίας-εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, στην οποία ενημερώνει, μεταξύ άλλων, ότι ο κύριος τύπος του ιού της γρίπης που ανιχνεύθηκε στην Ευρώπη τον τελευταίο μήνα είναι ο Α (και συγκεκριμένα το στέλεχος Η3Ν2), που έχει διαπιστωθεί πως πλήττει κυρίως τα ηλικιωμένα άτομα, ενώ συνδέεται και με μειωμένη αποτελεσματικότητα των εμβολίων.
Όπως αναφέρει το in.gr, σε μία εβδομάδα η Θεσσαλονίκη εμφάνισε 3.500 κρούσματα και τα ασθενοφόρα μετέφεραν στα νοσοκομεία 739 ανθρώπους. Οι 136 διασωληνώθηκαν.
Η κατάσταση δείχνει πως δεν μπορεί να ελεγχθεί και το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης, τη συμφωνία με πέντε ιδιωτικές κλινικές σε Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία προκειμένου να εξασφαλιστούν ακόμη περισσότερες κλίνες σε ΜΕΘ.
Η κλινική Covid στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής, τέθηκε ξανά σε λειτουργία καθώς τα περιστατικά πληθαίνουν και η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, λέει κατηγορηματικά ότι οι μάσκες πρέπει οπωσδήποτε να επιστρέψουν στους εξωτερικούς χώρους. Κοροναϊός – Ο εφησυχασμός, η αναζωπύρωση της πανδημίας και το νέο επικίνδυνο στέλεχος
Επιστροφή περιορισμών και μέτρων;
Το ζήτημα είναι αν… «Πρέπει να επανεξεταστούν οι αποφάσεις για την εστίαση και την διασκέδαση των εμβολιασμένων χωρίς μάσκες, γιατί έρχεται και ο καινούριος ιός που είναι πιο μεταδοτικός, μας λένε οι επιστήμονεςΔεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι σε έναν εσωτερικό χώρο με μόνο εμβολιασμένους δεν μεταδίδεται ο ιός, ο ιός μεταδίδεται και εκεί! (Κατά τ’ άλλα, οι ανεμβολιάστοι επηρεάζουν)!
ΓΙΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ επιχείρημα!
Το τεράστιο πλεονέκτημα του εμβολιασμού είναι ότι οι ίδιοι οι εμβολιασμένοι κινδυνεύουν ελάχιστα. Όμως αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι, αν υπάρχει στο σπίτι τους κάποιος ευάλωτος ή κάποιο παιδί που και να θέλουν δεν μπορούν να το εμβολιάσουν, εκεί θα το μεταδώσουν!  Και για αυτούς τους ανθρώπους ο κίνδυνος είναι πολύ υψηλότερος. Και μπορεί να το μεταδώσουν σε κάποιον καρκινοπαθή, σε ανοσοκατεσταλμένο, που δεν χρειάζεται να είναι στο ίδιο σπίτι. Μπορεί να το μεταδώσουν στο παιδί τους και αυτό να τον διασπείρει σε άλλο σπίτι, που έχει ανθρώπους που ανήκουν σε ευπαθή ομάδα. Επομένως το να μην τηρούμε τα μέτρα επειδή το θεωρούμε αυτό ελευθερία, νομίζω ότι είναι επιπόλαιο».
Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, θεωρεί πως για κάθε «επιπλέον 1000 κρούσματα στον γενικό πληθυσμό, θα έχουμε ακόμη 10 νεκρούς και περίπου 50-90 διασωληνώσεις».
Εν κατακλείδι, «έχει ξεκινήσει μια εκθετική αύξηση των κρουσμάτων, φαίνεται ότι αν δεν πάρουμε μέτρα ή δεν υπάρξει κάτι διαφορετικό, θα παγιωθεί ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων σε πάνω από 4.000 και προς το τέλος Νοεμβρίου οι προβλέψεις δείχνουν ότι θα έχουμε πάνω από 5.000 κρούσματα ημερησίως». Μετά από όλα αυτά τα “επιχειρήματα” φταίει ο κόσμος που έχει αμφιβολίες! 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου