Friday, 26 April, 2024

Πέλλα: Από το πρωί του Σαββάτου στο “βαθύ κόκκινο” – Ποια μέτρα ισχύουν

Στο μάτι του κορονοϊού είναι όλη η χώρα ενώ περισσότερες περιοχές μπαίνουν σε αυστηρό lockdown.

Νέα μέτρα για την ΠΕ Πέλλας, που μπαίνει στο «βαθύ κόκκινο» όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς σήμερα. Τα μέτρα θα έχουν ισχύ από τις 06:00 το πρωί του Σαββάτου 27/03.
Η ισχύς των μέτρων έχει διάρκεια μίας εβδομάδας.
Τα μέτρα στις περιοχές στο «βαθύ κόκκινο»
Στις περιοχές «πολύ αυξημένου κινδύνου προβλέπονται-μεταξύ άλλων-τα εξής:
χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους
Αναστολή λειτουργίας στο λιανεμπόριο και στην εστίαση
Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί. Θα ισχύει το ίδιο ωράριο τις καθημερινές και τα σαββατοκύριακα.
Αναστολή συναθροίσεων, δημόσιων ή κοινωνικών εκδηλώσεων, ανεξαρτήτως χώρου ιδιωτικού ή δημόσιου, εσωτερικού ή εξωτερικού, με την επιφύλαξη των δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων του άρθρου 11 του Συντάγματος
Υποχρεωτική τηλεργασία στο μέγιστο δυνατό ποσοστό, στο δημόσιο και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις
Αναστολή της δια ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγείων, δημοτικών, ολοήμερων σχολείων, γυμνασίων και λυκείων γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης), καθώς και όλων των λοιπών εκπαιδευτικών δομών της
Τέλεση λειτουργιών, μυστηρίων και κάθε είδους θρησκευτικών τελετών, αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικό/ούς λειτουργό/ούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων. Σε τελετές γάμων, βαπτίσεων, κηδείες, μνημόσυνα και τις σχετικές θρησκευτικές λειτουργίες και λοιπές ιεροπραξίες και ταφικές εκδηλώσεις, επιτρέπεται η παρουσία έως εννέα (9) ατόμων.
Ανοικτά παραμένουν κομμωτήρια και κέντρα περιποίησης, στα οποία η προσέλευση του κόσμου, γίνεται κατόπιν ραντεβού.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου