Saturday, 27 April, 2024

Πέλλα: Σύλληψη αλλοδαπών, που προσπάθησαν να εξαπατήσουν ηλικιωμένο με δήθεν τροχαίο του γιου του

Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας είχαν ως αποτέλεσμα την άμεση σύλληψη 2 αλλοδαπών ανδρών, στις 27 Φεβρουαρίου 2024, το μεσημέρι, οι οποίοι προσπάθησαν να εξαπατήσουν ηλικιωμένο άνδρα σε περιοχή της Πέλλας.
Ειδικότερα, λίγο νωρίτερα συνεργός τους τηλεφώνησε στον ηλικιωμένο άνδρα, προσποιούμενος τον γιατρό και ισχυρίστηκε ότι συγγενικό του πρόσωπο έχει τραυματιστεί σε τροχαίο ατύχημα και ζήτησε το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ, για δήθεν άμεση παροχή ιατρικής βοήθειας.
Μάλιστα για να γίνουν περισσότεροι πειστικοί, γυναίκα συνεργός τους παρίστανε στο τηλέφωνο ότι είναι το συγγενικό πρόσωπο του ηλικιωμένου.
Τα χρήματα θα παραλάμβαναν οι 2 προαναφερόμενοι άνδρες, οι οποίοι εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς σε περιοχή της Πέλλας και συνελήφθησαν.
Στην κατοχή τους και σε όχημα που χρησιμοποιούσαν βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 4 κινητά τηλέφωνα και 1 πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος.
Επίσης κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιαννιτσών.
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας με σκοπό την αποφυγή εξαπάτησης πολιτών από επιτήδειους, συνιστά:
•Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού – φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο). Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου