Sunday, 28 April, 2024

Πήρε το πτυχίο της και ορκίστηκε με 4 παιδιά! Άξια επαίνων η Ελένη Σταυρακάκη από τα Γιαννιτσά!

Όταν ο άνθρωπος έχει πείσμα και θέληση να πετύχει τους στόχους του δεν τον σταματάει τίποτα! Αυτό απέδειξε περίτρανα, η εργαζόμενη πολύτεκνη μητέρα τεσσάρων παιδιών, Ελένη Σταυρακάκη

από τα Γιαννιτσά, σε μία ηλικία άνω των 40, αποφάσισε ότι ποτέ δεν είναι αργά για να πραγματοποιήσει το όνειρό της! Κι ενώ ήταν ιδιαίτερα δραστήρια ως άνθρωπος, με τη δουλειά της, με τα παιδιά, με ενασχόληση στη θεατρική ομάδα ΕΡΑΣΘΕ, με εκμάθηση ιταλικών, ένιωθε πως ήθελε κάτι παραπάνω… Έτσι, με την παρότρυνση του δεύτερου γιου της την εποχή που διάβαζε για τις δικές του εξετάσεις, άνοιξε τα βιβλία και επί 6 ώρες καθημερινά μελετούσε χωρίς φροντιστήρια, πέρα από τη σημαντική βοήθεια, όπως ανέφερε στον «Λόγο της Πέλλας» της Έφης Αμανατιάδου στο μάθημα της βιολογίας: «Η Έφη μου δίδασκε αφιλοκερδώς βιολογία και την ευχαριστώ θερμά. Στο μάθημα της έγραψα 18,5 και ο βαθμός αυτός ήταν το εισιτήριο μου για την εισαγωγή μου στο Πανεπιστήμιο. Στα άλλα μαθήματα δεν έκανα φροντιστήριο, καθώς δεν μπορούσα να στερήσω κάτι από τα παιδιά μου…» όπως λέει η ίδια. «Η αρχική μου σκέψη ήταν η ιταλική φιλολογία και έδωσα ως ειδικό μάθημα ιταλικά, όμως όταν είδα ότι περνούσα Κοινωνικής Διοίκησης, που ήταν η πρώτη μου επιλογή ενθουσιάστηκα»!

Η περηφάνια της κ. Σταυρακάκη δεν κρύβεται, καθώς ο πρωτότοκος γιος της είναι Αξιωματικός Αστυνομίας, ο δεύτερος τέλειωσε πέρυσι την Ευελπίδων, ο 3ος σπουδάζει στο Πολυτεχνείο και η μικρή της κόρη πηγαίνει στην 1η Λυκείου.

Όλα αυτά θεωρούνται ήδη επιτυχία για μία μάνα, πόσο μάλλον τώρα που και η ίδια πήρε το πτυχίο της από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης – Κοινωνικής Εργασίας και μάλιστα ακριβώς σε 4 χρόνια χωρίς να αφήσει ούτε ένα μάθημα ανά έτος! Ορκίστηκε μόλις προχθές και όλη η οικογένεια ήταν στο πλευρό της!«Παρά τις δυσκολίες όλα αυτά τα χρόνια, το διάβασμα, τις εξεταστικές, η ικανοποίηση είναι μεγάλη» επεσήμανε η κ. Σταυρακάκη, σημειώνοντας πως: «Ευελπιστώ το επόμενο διάστημα να πάρω μια μετάταξη σε έναν τομέα που να μπορώ να προσφέρω στο κοινωνικό σύνολο, διότι αυτός ήταν ο στόχος μου».

Άξια επαίνων η κα Ελένη που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, αποδεικνύοντας ότι αν υπάρχει θέληση με καθημερινό αγώνα μπορούμε να τα καταφέρουμε όλα!

Χ.Π.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου