Friday, 26 April, 2024

Πανευρωπαϊκό ρεκόρ για την ομιλία Παυλίδη – Την είδαν 7.000 άτομα!

Πάνω από 7.000 άτομα, είδαν τη διάλεξη του καθηγητή Γιώργου Παυλίδη, που έγινε διαδικτυακά και συνδιοργάνωσαν οι 4 Δήμοι του Νομού Πέλλας

μαζί με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Ο ομιλητής δήλωσε ενθουσιασμένος από αυτή τη συμμετοχή, που σύμφωνα με τον ίδιο αποτελεί πανελλαδικό, αλλά και πανευρωπαϊκό ρεκόρ!
Τον καθηγητή προλόγισε ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου, εκθειάζοντας το πολύχρονο έργο του, αλλά και την φιλική σχέση που διατηρούν!
Σημαντική και η εκπροσώπηση του Υπουργείου Παιδείας, δια μέσω της Γενικής Γραμματέως Αναστασίας Γκίκα.
Ο κ. Παυλίδης, παγκόσμια γνωστός για τη μέθοδο που εφαρμόζει για την διάσπαση της προσοχής, ανέλυσε με πολύ εύστοχο και παραστατικό τρόπο, πως μπορεί να διακρίνει κανείς αυτούς τους ανθρώπους και τι ακριβώς χρειάζεται για να αντιμετωπισθούν όλα τα προβλήματα που προκύπτουν.
Μάλιστα τόνισε ότι η δυσλεξία (παράμετρος της ΔΕΠΥ) είναι στην κυριολεξία θείο δώρο, αν διαγνωστεί έγκαιρα, ενώ φρόντισε να δώσει και παραδείγματα προσώπων που είχαν δυσλεξία, όπως ο Αϊνστάιν!!
Μέσα σε μία ώρα περίπου, ο κ. Παυλίδης, με πολύ απλό τρόπο, έδωσε στον κόσμο να καταλάβει τι ακριβώς πρέπει να προσέχει στα άτομα με δυσλεξία και μαθησιακές δυσκολίες και πως πρέπει να ενεργούν όλοι-γονείς, εκπαιδευτικοί- για να υπάρχει ενας καλύτερος συντονισμός απέναντι στη διαχείριση των συγκεκριμένων θεμάτων.
Αμέσως μετά, ο κ. Παυλίδης, δέχτηκε καταιγισμό ερωτήσεων, που έφτασαν στις περίπου 150 τον αριθμό!
Συντονιστής της όλης εκδήλωσης ήταν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Έδεσσας, Αλέξανδρος Πασχάλης. Περισσότερα μπορείτε να μάθετε στο dyslexia center στα Γιαννιτσά, δείτε εδώ!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου