Friday, 26 April, 2024

Πολιτική εκδήλωση του ΚΚΕ στο Ελευθεροχώρι για τα 70 χρόνια από τη μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών

Πολιτική εκδήλωση του ΚΚΕ  στο Ελευθεροχώρι για τα 70 χρόνια από τη μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών

Πραγματοποιήθηκε στο μαρτυρικό Ελευθεροχώρι του όρους Πάϊκο κοντά στα Γιαννιτσά από την Τομεακή Οργάνωση Πέλλας του ΚΚΕ  η πολιτική εκδήλωση για τα 70 χρόνια από τη μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών και το τέλος του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου με την ύψωση της κόκκινης σημαίας στο Ράιχσταγκ του Βερολίνου. Η εκδήλωση έγινε στο χώρο του Mνημείου, δίπλα σε τμήμα του τοίχου του σχολείου του χωριού, που απέμεινε όρθιο από τη θηριωδία των κατακτητών και των ντόπιων συνεργατών τους, τον Μάρτη του 1944.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙ---ΠΑΪΚΟΥ---ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΚΚΕ--9-5-2015

Έγινε κατάθεση στεφανιού από το ΚΚΕ και την ΚΝΕ στο μνημείο των δολοφονημένων Ελευθε-ροχωριτών από το γερμανικό στρατό κατοχής και τους ντόπιους συνεργάτες τους Ταγματασφαλί-τες. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με αντιφασιστικά τραγούδια

ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΚΚΕ-στο-ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙ

Στο χώρο της εκδήλωσης λειτούργησε:

·          Έκθεση βιβλίου

·          Έκθεση με αρχειακό φωτογραφικό υλικό από την δράση του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ.

      Την εκδήλωση άνοιξε η  Καίτη Χατζηβασιλειάδου, γραμματέας της ΤΟ Πέλλας του ΚΚΕ.

      Σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε  ο Πρόεδρος του Παραρτήματος ΠΕΑΕΑ Γιαννιτσών Βασίλης Σκορδής.

      Ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Γιώργος Χαβατζάς, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κ.Μακεδο-νίας του ΚΚΕ, που ανάμεσα σε άλλα τόνισε : «Η επέτειος για τα 70 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών γίνεται η αφορμή για να επανέλθει στο προσκήνιο μια ιστορική περίοδος με συγκλονιστικά γεγονότα για την ανθρωπότη-τα.

      Εμπνεόμαστε από την ΕΑΜική Αντίσταση στην τριπλή κατοχή από το γερμανοϊταλικό – βουλ-γαρικό φασισμό και τους ντόπιους συνεργάτες τους, της οποίας Αντίστασης καθοδηγητική δύνα-μη, οργανωτής και κύριος αιμοδότης της ήταν το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Τιμάμε τα εκατομμύρια των αγωνιστών σε όλο τον κόσμο που δε δίστασαν να θυσιάσουν και τη ζωή τους…

     Η δύναμη του λαού βρίσκεται στη Λαϊκή Συμμαχία. Μόνο μια ισχυρή αντικαπιταλιστική – αντιμονοπωλιακή συμμαχία της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολουμένων, της νεολαίας, των γυναικών, της φτωχής αγροτιάς μπορεί να πολεμήσει αποφασιστικά και το φασισμό, τελικά να εξαλείψει τη μήτρα που τον γεννά»

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου