Saturday, 18 May, 2024

Προκλητική αδιαφορία του Δήμου Έδεσσας για το μόνο χωριό που φέρνει τεράστια έσοδα λέει ο Σύλλογος Οικιστών Π. Αγίου Αθανασίου Πέλλας

Συναντήσεις του ΔΣ με φορείς για να πυκνώσουν οι πιέσεις προς κάθε κατεύθυνση για εξεύρεση λύσεων σε θέματα υποδομών του Οικισμού.

Στην Έδεσσα έγινε επίσημη συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Α. Αηδονά για όλα τα θέματα που απασχολούν τον Σύλλογο Οικιστών Παλαιού Αγίου Αθανασίου ΠέλλαςsyllogosoikistwnkaimakΗ κα Αηδονά που δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το χωριό του Αγίου Αθανασίου και ενημερώνεται συνεχώς για τα θέματα από τον Πρόεδρο του ΔΣ, πιστεύουμε ότι θα συμβάλλει ουσιαστικά στο έργο μας. Ζητούμε τρόπους πίεσης προς το Δήμο Εδέσσης ο οποίος δείχνει πλήρη αδιαφορία για το χωριό μας ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ. Επί έξι χρόνια όχι μόνο δεν έγινε κανένα έργο στο χωριό μας, αλλά ούτε κάποια πρόταση μέσω του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Εδέσσης.

Και αυτό είναι το θλιβερό της υπόθεσης…

Το κυρίως θέμα της συζήτησης περιστράφηκε στην υπόθεση της ΔΕΥΑ. Μετά τη συνάντηση μας τη περασμένη εβδομάδα με το Νομίατρο και Δ/ντη της Δ/νσης Υγεία Πέλλας Κο Κόντο ζητήσαμε τη συνδρομή της ΠΚΜ στη λήψη όλων προβλεπόμενων μέτρων εναντίον της ΔΕΥΑ, αφού η Δ/νση Υγείας εδώ και έξι μήνες (επιτέλους) έχει αντιληφτεί το παιχνίδι της ΔΕΥΑ και τη μόνιμη χρήση παράνομων δικτύων (άρδευσης). Συζητήσαμε για τα προγράμματα ΕΣΠΑ της ΠΚΜ στα οποία θέλουμε να εντάξουμε την ασφαλτόστρωση των δύο δρόμων και του περιφερειακού, αφού ανήκουν στην αγροτική οδοποιία. Σχετικό πρόγραμμα ανοίγει τον Μάιο όπως ενημερωθήκαμε από το αρμόδιο τμήμα της ΠΚΜ.

Μάλιστα από την Αντιπεριφερειάρχη ενημερωθήκαμε ότι εγκρίθηκε κάποια ασφαλτόστρωση στο χωριό και προς στιγμή χαρήκαμε. Η πλήρης ενημέρωση μας όμως, έδειξε αίτημα του Δήμου για ασφαλτόστρωση ΜΟΝΟ λίγων μέτρων, πριν το παρκινγκ στη δεξιά πλευρά του δρόμου…..

Βέβαια για να βοηθηθούμε από την ΠΚΜ και την Αντιπεριφέρεια Πέλλας πρέπει να υποβληθούν οι κατάλληλες μελέτες από το Δήμο Εδέσσης, αίτημα που θα καταθέσουμε και επίσημα τις προσεχείς ημέρες προς το Δήμο Εδέσσης.

Με εκτίμηση

Το ΔΣ

 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου