Sunday, 28 April, 2024

Προσλήψεις σχολικών καθαριστριών-ων, με… τρικλοποδιές!

Για να δείτε, πόσο “οργανωμένο” κράτος έχουμε…

Αν παρεμπιπτόντως θες να γίνεις σχολική καθαρίστρια-ης, των 300 ευρώ, για ένα 10μηνο, δείτε τι σε υποχρεώνει να κάνεις το κράτος…

*Πιστοποιητικό υγείας από Παθολόγο!

*Πιστοποιητικό καλής ψυχικής υγείας από ψυχίατρο!

*Γενικές εξετάσεις αίματος!

*Γενικές εξετάσεις ούρων!

Για τα δύο πρώτα πρέπει να πληρώσεις τους γιατρούς και τα δύο τελευταία μπορείς να τα κάνεις δωρεάν στο ΙΚΑ. Αν δεν θες να πας ή έχει καθυστέρηση στα ραντεβού του ΙΚΑ, τότε πρέπει να πληρώσεις τον ιδιώτη μικροβιολόγο!

Στο μεταξύ, οι σχολικές καθαρίστριες, είχαν απολυθεί από την εργασία τους, τέλη Ιουνίου.

Την απόλυση τους όμως την πήραν στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου! Έκαναν αίτηση για ταμείο ανεργίας και πήραν το… μεγαλειώδες ποσό στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου. Αν λοιπόν, έχεις αυτό το μοναδικό εισόδημα, τότε θα αναγκαστείς να πάρεις δανεικά για να πας για εξετάσεις!

Με δεδομένο ότι θα υπογράψουν σύμβαση εργασίας στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, χάνουν το επίδομα του ΟΑΕΔ και θα πάρουν μειωμένα χρήματα τον Οκτώβριο (13 του μήνα) για την εργασία τους που είναι σκληρή και απαιτητική… (δυο μπαλκονόπορτες καθαρίζεις στο σπίτι και μία τουαλέτα και κουράζεσαι, όχι ολόκληρα σχολικά κτίρια και προαύλια, και συνέχεια τουαλέτες,… που να μην πούμε πως τις κάνουν τα παιδιά…).

Αν παρεμπιπτόντως είναι αυτό το μοναδικό εισόδημα στην οικογένεια, τότε η πείνα “θα πάει σύννεφο” για δύο μήνες…

Αν πάλι το κράτος, επαναλάβει την αθλιότητα των τεστ covid, τότε όσες-οι, δεν έχουν κάνει εμβόλιο, θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους.

Επίσης στο 10μηνο, έχουν το… “δικαίωμα” να αρρωστήσουν τρεις μέρες!

Αν δεν έχουν συνέλθει εντός τριών ημερών, δεν θα αποζημιωθούν για ούτε μέρα επιπλέον! Στο μεταξύ όλα αυτά τα χρόνια, δεν τους έδωσαν καν αντισηπτικά για την covid, ενώ τώρα προβαίνουν σε αθλιότητες εξετάσεων που θυμίζουν εποχές ολοκληρωτικών καθεστώτων!

Πάλι καλά που δεν τις κοιτάνε και στα δόντια, όπως κάνουν και στα τετράποδα, προκειμένου να τα αγοράσουν! Με άλλα λόγια, δουλεύεις και τιμωρείσαι για αυτό!

Τέλος να πούμε ότι τις είχαν ζητήσει και απολυτήριο γυμνασίου για να δουλέψουν. Μετά όμως από τις αντιδράσεις, ανέστειλαν το συγκεκριμένο μέτρο! Εντός ολίγου για τα ψίχουλα θα ζητούν και proficiency!

Σίμος Σλατίνης

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου