Saturday, 18 May, 2024

Πρόεδρος Δικηγορικού Σ. Γιαννιτσών, Στάθης Φουντουκίδης: Άθλιες συνθήκες στο Πταισματοδικείο

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών Στάθης Φουντουκίδης, σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις άθλιες συνθήκες

που επικρατούν στο Πταισματοδικείο Γιαννιτσών:

«Απονομή Δικαιοσύνης στην Ελλάδα του 2018. Πταισματοδικείο Γιαννιτσών, εδρεύει σε 3ο όροφο οικοδομής, στο κέντρο της πόλης.

Άθλιες συνθήκες εργασίας για Ειρηνοδίκες, δικαστικούς υπαλλήλους, δικηγόρους. Αναξιοπρεπή αντιμετώπιση του πολίτη από ένα κράτος που τον στέλνει να συνωστίζεται σε επικίνδυνα κτίρια, προκειμένου να ασκήσει δικαίωμά του, το οποίο χρυσοπληρώνει.

Ο κόσμος έχει πλημμυρίσει την αίθουσα, το διάδρομο και τους κοινόχρηστους χώρους του ορόφου. Καμία μέριμνα ασφαλείας. Τρέμουμε όλοι στο τι θα ακολουθήσει σε περίπτωση επείγοντος συμβάντος πχ πυρκαγιάς.

Ο Θεός (αλλά επιτέλους και η Πολιτεία) ας βάλει το χέρι του…».

Βέβαια, όλα αυτά είναι γνωστά εδώ και χρόνια και μάλιστα τον Ιούνιο τέθηκαν στον  υπουργό Δικαιοσύνης Σ. Κοντονή που τα είδε «ιδίοις όμμασι» όταν επισκέφθηκε τις δικαστικές υπηρεσίες στα Γιαννιτσά, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι: «Δεν μπορεί η Δικαιοσύνη να απονέμεται σε ορόφους πολυκατοικιών και δεν μπορεί ο πολίτης να συνωστίζεται σε τέτοιους χώρους, που αποτελούν ντροπή για μία πολιτισμένη χώρα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι η κατάσταση που παραλάβαμε ήταν μία κατάσταση εξωφρενική και συνεχίζει να είναι σε μεγάλο βαθμό. Δυστυχώς τα χρόνια που υπήρχαν οικονομικές δυνατότητες και δεν υπήρχε αυτή η δημοσιονομική στενότητα, αυτά τα χρόνια δεν έγινε απολύτως τίποτα στον τομέα των υποδομών και των κτιρίων, των δικαστικών μεγάρων κ.λπ. Ερχόμαστε λοιπόν σήμερα κάτω από δύσκολες συνθήκες, αλλά που φαίνεται ότι η χώρα βγαίνει από αυτόν τον φαύλο κύκλο της φτωχοποίησης και της κοινωνικής ερήμωσης, να βάλουμε τις προτεραιότητές μας και να ξεκινήσουμε μία πορεία ανόρθωσης»! Το πότε δεν το διευκρίνισε χρονικά!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου