Saturday, 27 April, 2024

Σε ιστοσελίδα πορνό παραπέμπει βιβλίο Δημοτικού

Σάλος έχει δημιουργηθεί στον χώρο της εκπαίδευσης, μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης πως βιβλίο Δημοτικού παραπέμπει σε ιστοσελίδα σεξουαλικού περιεχομένου.

Αναλυτικότερα, στο βιβλίο Γλώσσας της Ε’ τάξης Δημοτικού στην Κύπρο, στο κεφάλαιο αναφορικά με την ευημερία των ζώων υπάρχει παραπομπή σε ιστοσελίδα με πορνογραφικό υλικό.

Πρόκειται για την ιστοσελίδα zoofilia.gr, η οποία μέχρι πρότινος παρουσίαζε περιεχόμενο εντελώς ακατάλληλο για ανηλίκους και σήμερα εμφανίζεται να είναι σε πώληση το domain name και παραπέμπει σε άλλες ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου. 

Η εκπομπή Alpha Ενημέρωση του Alpha Κύπρου, επικοινώνησε με το Υπουργείο Παιδείας, αρμόδια πηγή από το οποίο ενημέρωσε ότι εκπαιδευτικός από τον περασμένο Μάιο εντόπισε την παραπομπή σε ιστοσελίδα πορνογραφικού υλικού. Το Υπουργείο Παιδείας επικοινώνησε με τον εκδοτικό οίκο του βιβλίου στην Ελλάδα και αμέσως αφαιρέθηκε η παραπομπή από την ηλεκτρονική έκδοση του βιβλίου.

Από… του χρόνου η διόρθωση

Το παράλογο στο παραπάνω γεγονός συνεχίζεται καθώς όπως ενημέρωσε το υπουργείο Παιδείας της Κύπρου, η διόρθωση γίνεται για την επόμενη χρονιά αφού τα «βιβλία είχαν ήδη εκτυπωθεί και διανεμηθεί για τη φετινή σχολική χρονιά ήταν αδύνατον να ανακληθούν».

Το Υπουργείο Παιδείας μάλιστα, έχει ζητήσει την αφαίρεση όλων των παραπομπών σε ιστοσελίδες, καθώς είναι άγνωστο τι περιεχόμενο μπορεί να εμφανίζουν εάν πέσουν θύματα χάκερς. 

alfavita

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου