Wednesday, 22 May, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Σουζάνα Ρόδη: Παραίτηση της προέδρου του ΔΣ Σιντικής και αντιδράσεις για τη δομή στο Ρούπελ

Έντονες αντιδράσεις στον Δήμο Σιντική μετά τη συμφωνία της δημοτικής αρχής για δημιουργία κλειστής δομής μεταναστών στη θέση «Κλειδί» στην περιοχή του Προμάχωνα

Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Σουλτάνα Ρόδη το μεσημέρι της Δευτέρας, 9 Μαρτίου 2020 υπέβαλε την παραίτηση της, με αριθμό πρωτοκόλλου 2150. Ο λόγος που επικαλείται η κα Ρόδη είναι τα γεγονότα των τελευταίων ημερών που οδήγησαν στην απόφαση για δημιουργία κλειστής δομής στη θέση “Κλειδί” .


Η κα Ρόδη δηλώνει αντίθετη στη δημιουργία οποιασδήποτε δομής στον Δήμο Σιντικής.


Όμως ακόμα και οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής διαμαρτύρονται, καθώς την Κυριακή συγκεντρώθηκαν στον Προμαχώνα για πρώτη φορά, προκειμένου να εκφράσουν την εναντίωση τους, στην επιλογή του χώρου.
Το Κλειδί
Το Κλειδί είναι εγκαταλελειμμένος οικισμός που βρίσκεται στον σημερινό Δήμο Σιντικής της Κεντρικής Μακεδονίας. Το χωριό παλαιότερα ονομαζόταν Ρούπελ, ονομασία η οποία είναι ευρέως διαδεδομένη και σήμερα ιδίως μέσα από το ομώνυμο οχυρό.
Και η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Σιντικής εναντιώνεται: «Οι μάσκες έπεσαν. Οι δήθεν ‘ανεξάρτητοι αυτοδιοικητικοί’ αποκαλύφτηκαν».
Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Σιντικής εξέδωσε ανακοίνωση για την άρνηση της να συναινέσει στη δημιουργία δομής στον Δήμο αναφέροντας, μεταξύ άλλων:
Μετά τους δήθεν λεονταρισμούς στα περί μέχρι και παραιτήσεων του Δημοτικού συμβουλίου Σιντικής αφουγκράζονταν τάχα τις ανησυχίες του λαού της Σιντικής για την δημιουργία κλειστού κέντρου φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, σήμερα, ακολουθώντας κατά γράμμα τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ της ΕΕ και της Κυβέρνησης και παίρνοντας γραμμή από το Μαξίμου θυμήθηκαν να μας μιλήσουν για εθνική ομοψυχία. Ξέχασαν τους προβληματισμούς και τις διαμαρτυρίες των κατοίκων σε «λίγες ώρες»…

Επιπλέον, όπως σχολιάζει ο δημοσιογράφος του Πρώτου Θέματος, Παναγιώτης Σαββίδης από τις Σέρρες: “Για ανάδειξη του ιστορικού τουρισμού στην περιοχή του οχυρού Ρούπελ αγωνιζόμαστε τόσα χρόνια, Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών μας προέκυψε στον παλαιό οικισμό του Κλειδιού στην “καρδιά” της Στενωπού του Ρούπελ. Αυτό είναι το όραμα της Δημοτικής Αρχής για τον ιστορικό τουρισμό δυστυχώς. Συγχαρητήρια στην πρόεδρο του Δ.Σ. Σουζάνα Ρόδη, που με μία αιχμηρή ανακοίνωση, ξεσκεπάζει τα “παιχνίδια” κατά του Προμαχώνα (του πιο αδύναμου κρίκου τελικά) αλλά κυρίως αναδεικνύει πως το αφήγημα του δημάρχου και των κλακαδόρων του για το κορυφαίο “brand” του τόπου, ναυαγεί λόγω … “ανταποδοτικών” .
Η ανακοίνωση της Προέδρου του Δ.Σ. (που δεν την ενημέρωσε καν για τις διαβουλεύσεις ο “Μακεδονομάχος” από τα Lidl), καταλήγει: “Δηλώνω πλήρως απογοητευμένη για αυγή την επιλογή και ντρέπομαι που κάποιοι δεν έχουν αντιληφθεί το πλήγμα που θα δεχτεί η περιοχή μας από αυτή τη φαεινή απόφαση. Συγχαρητήρια κύριοι!
Στις 12.00 το μεσημέρι σήμερα, όσοι και όσες αγαπάτε το Ρούπελ και την ιστορία του, δώστε παρουσία στη Συνέλευση των κατοίκων του Προμαχώνα. Οι υπόλοιποι, που τόσες μέρες τρέχατε σε Ροδόπολη και Βυρώνεια για να μην σας “κάτσεi” η Δομή στο χωριό σας, και τώρα χαλαρώνετε αφήνοντας μόνο του τον μικρό Προμαχώνα, διπλώστε τις ελληνικές σημαίες. Θα τις χρειαστείτε την επόμενη φορά που θα ανηφορίσετε στο Ρούπελ, περνώντας από τη νέα Δομή Φιλοξενίας Μεταναστών, δίπλα στο σημείο που σκοτώθηκε ο ήρωας Κυριακίδης το 1941″.

 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου