Tuesday, 30 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Στάθης Καστερίδης: Κατατέθηκε ένσταση για το εκλογικό αποτέλεσμα

Το βράδυ της Κυριακής, 2 Ιουνίου μετά το εκλογικό αποτέλεσμα που έδωσε την πρωτιά στην παράταξη του Γρηγόρη Στάμκου στον δήμο Πέλλας

ο συνυποψήφιος Στάθης Καστερίδης κατέθεσε ένσταση για εξ νέου καταμέτρηση και επανέλεγχο των άκυρων ψηφοδελτίων στο Πρωτοδικείο Γιαννιτσών.

Τα άκυρα ήταν 380, τα λευκά 571 ενώ η διαφορά ψήφων μόλις 96, όμως και σε αυτό υπήρξε διαφωνία, καθώς η καταμέτρηση στο τελευταίο εκλογικό κέντρο θεωρήθηκε λανθασμένη και κάποιοι κάνουν λόγο για διαφορά περίπου 50 ψήφων.

Το ζήτημα των άκυρων είναι σημαντικό διότι αν και εφόσον δεν είναι, υπάρχει περίπτωση να κρίνει το αποτέλεσμα… περιμένουμε την επίσημη δήλωση για τη νέα καταμέτρηση, καθώς στη δεύτερη Κυριακή δεν υπήρχε σταυρός και δύσκολα να είναι τόσο μεγάλο το ποσοστό (380 άκυρα στο σύνολο, στο 1,26%).

Επιπλέον, σύμφωνα με το νομοσχέδιο: «Η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται μόνο για την εκλογή περιφερειάρχη και δημάρχου και ως εκ τούτου, δεν απαιτείται σταυρός προτίμησης σε υποψήφιους συμβούλους. Ωστόσο τα ψηφοδέλτια με σταυρούς προτίμησης δεν προσμετρούνται ως άκυρα».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου