Wednesday, 1 May, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Στα χωριά από τις 19 Μαΐου: Θα επιτραπούν οι μετακινήσεις σε άλλους Νομούς

Σύμφωνα με την ενημέρωση που συνεχίζεται από τους έξι αρμόδιους υφυπουργούς, για όλες τις διαδικασίες και όσα θα πρέπει να προσέχουν

οι πολίτες στο πλαίσιο της άρσης μέτρων, έτσι ώστε να γίνει μια σταδιακή επάνοδος σε μια κανονικότητα, από τη Δευτέρα σταματά η υποχρέωση των πολιτών να στέλνουν sms μετακίνησης ή να έχουν χειρόγραφη βεβαίωση.
Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως οι μετακινήσεις θα είναι ελεύθερες για όλη την επικράτεια. Η μετακίνηση σε άλλους νομούς, θα ξεκινήσει μετά από 15 ημέρες και συγκεκριμένα από τις 19 Μαΐου.
Οι ημερομηνίες για την άρση μέτρων του κορωνοϊού

4 Μαΐου: ανοίγουν κομμωτήρια, επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και προσωπικής υγιεινής, αλλά με μέτρα προστασίας. Καταργείται το SMS και οι γραπτές βεβαιώσεις για έκτακτη μετακίνηση.
11 Μαΐου: Ανοίγουν -εκτός απροόπτου- τα Λύκεια με έμφαση στην Γ’ τάξη και τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Η επόμενη φάση ανοίγματος της εκπαίδευσης, θα γίνει πιθανότατα στις 18 Μαΐου.
19 Μαΐου: Ελεύθερη μετακίνηση σε άλλους Νομούς
Τέλη Μαΐου: Επαναλειτουργούν οι μεγάλες επιχειρήσεις και σε κάθε περίπτωση «οι επιχειρήσεις εστίασης, πάντοτε υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και εφόσον εξελίσσεται ομαλά η υγεία του πληθυσμού».
1η Ιουνίου: Πιθανότερη ημερομηνία ανοίγματος των ξενοδοχειακών μονάδων δωδεκάμηνης διάρκειας, κυρίως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
1η Ιουλίου: Πιθανότερη ημερομηνία για το άνοιγμα των εποχιακών καταλυμάτων, «αφού διευθετηθεί και το θέμα των μεταφορών», όπως σημείωσε ο κ. Πέτσας.
Όσον αφορά τις εκκλησίες, η επαναλειτουργία τους αναμένεται να γίνει σε δύο φάσεις για προληπτικούς λόγους. Όπως τόνισε ο κ. Πέτσας «ανοιχτές θα είναι οι εκκλησίες για ατομική λατρεία από τα πρώτα βήματα της αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων, ενώ σε επόμενο στάδιο οι χώροι λατρείας θα ανοίξουν με συγκεκριμένους κανόνες και μέτρα προστασίας της λειτουργίας τους και για το ποίμνιο».

iefimerida.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου