Wednesday, 8 May, 2024

Στην παρέλαση της Έδεσσας, ο Διονύσης Σταμενίτης: “Χρόνια πολλά, Μακεδονία μας”

Στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην Έδεσσα παρέστη ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύσης Σταμενίτης.

Ο ΥφΑΑΤ, Διονύσης Σταμενίτης παρακολούθησε τη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Έδεσσας, με τη χοροστασία του Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κκ. Ιωήλ, ακολούθως παραβρέθηκε στην επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της Πόλης, όπου κατέθεσε στεφάνι.Στη συνέχεια παρακολούθησε την παρέλαση αναπήρων πολέμου, μαθητών-μαθητριών, Προσκόπων-Οδηγών και τμημάτων Ενόπλων Δυνάμεων, στο κέντρο της πόλης.Αμέσως, μετά το πέρας των εκδηλώσεων ο Διονύσης Σταμενίτης δήλωσε: «Με ιδιαίτερη τιμή βρίσκομαι σήμερα στην Έδεσσα, εκπροσωπώντας την Ελληνική Κυβέρνηση στους εορτασμούς για την 83η Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.Στα βουνά της Ηπείρου οι Έλληνες, αψηφώντας το θάνατο, είπαν το μεγάλο ΟΧΙ.

Υπερασπίστηκαν με αυταπάρνηση την πατρίδα, την ελευθερία και τη δικαιοσύνη, αποκρούοντας τον φασισμό και γράφοντας τις ενδοξότερες σελίδες της σύγχρονης Ελληνικής ιστορίας. Η επέτειος του έπους του ´40 μας υπενθυμίζει ότι οι Έλληνες ενωμένοι μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο και να γινόμαστε, μέσα από τις δυσκολίες, ακόμα πιο ισχυροί.

Η Ελλάδα του σήμερα, πιστή στις ίδιες αξίες, παίρνει τη σκυτάλη της ιστορίας από τις μεγάλες στιγμές του παρελθόντος και βαδίζει στο μέλλον με αυτοπεποίθηση! 83 χρόνια μετά, η χώρα μας αποτελεί πυλώνα σταθερότητας σε μια ευρύτερη περιοχή που κλυδωνίζεται από τις γεωπολιτικές εξελίξεις.

Χρόνια πολλά στην Έδεσσα, Χρόνια πολλά στη Μακεδονία, χρόνια πολλά στην Ελλάδα»!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου