Sunday, 28 April, 2024

Στην Υπουργό Τουρισμού ο Διονύσης Σταμενίτης για θέματα της Αλμωπίας

Συνάντηση με την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη είχε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης

μαζί με τον Δήμαρχο Αλμωπίας Χρήστο Μπάτση, τον Αντιδήμαρχο κ. Χατζηγιαννίδη και τον Αντιπρόεδρο της «Λουτρά Λουτρακίου Α.Ε.» κ. Λιούγα.Κεντρικό θέμα της συνάντησης αποτέλεσε το Ταμείο Ανάκαμψης του Υπουργείου Τουρισμού και οι προοπτικές χρηματοδότησης του Δήμου Αλμωπίας. Όπως ενημερώθηκε η Υπουργός, τόσο από τον Υφυπουργό κ. Σταμενίτη όσο και από τον Δήμαρχο Αλμωπίας ο Δήμος έχει έτοιμες μελέτες, που αφορούν έργα αναβάθμισης των Λουτρών Πόζαρ αλλά και ανάπλασης του οικισμού (ύψους 3.000.000 εκ. ευρώ). Πρόκειται για ένα ζήτημα το οποίο ο Διονύσης Σταμενίτης παρακολουθεί στενά από την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο και η υλοποίηση του αναμένεται να συμβάλλει ουσιαστικά στην περαιτέρω αναβάθμιση των Λουτρών ως τουριστικού προορισμού. Επιπροσθέτως, συζητήθηκε και η ιδιαίτερη αναφορά και προβολή του ιαματικού τουρισμού μέσα από το Πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» και της διαφημιστικής καμπάνιας.

Στο περιθώριο της συνάντησης ο Υφυπουργός έθιξε στην Υπουργό κ. Κεφαλογιάννη και το ζήτημα των προτάσεων της ΕΤΑΔ προς χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, για έργα που αφορούν το χιονοδρομικό κέντρο «Βόρας- Καϊμάκτσαλαν» με αντικείμενο την αγορά εξοπλισμού και βελτίωσης εγκαταστάσεων. Η Υπουργός τόνισε ότι η αναβάθμιση των χιονοδρομικών της χώρας αποτελεί μια στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και ο σχεδιασμός για το χιονοδρομικό κέντρο του Νομού Πέλλας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου