Sunday, 28 April, 2024

Στον Δήμο Πέλλας η Έλενα Σώκου, συντονίστρια του γραφείου Πρωθυπουργού στη Β. Ελλάδα

Συνάντηση με τη συντονίστρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Βόρεια Ελλάδα, Έλενα Σώκου,

είχε ο Δήμαρχος Πέλλας, Στάθης Φουντουκίδης το πρωί της Τετάρτης 14 Φεβρουαρίου 2024, στο πλαίσιο της επίσκεψής της σε φορείς που δραστηριοποιούνται στην Τ.Α.

Την κυρία Σώκου υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος, αντιδήμαρχοι και μέλη της ΔΕΕΠ.

Μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος έθεσε ζητήματα, όπως η ενίσχυση της τουριστικής προβολής, κάποια αποχετευτικά έργα, που δεν έχουν ολοκληρωθεί σε ΤΚ του δήμου, και έργα υποδομής για το κέντρο της πόλης των Γιαννιτσών.

Η κα Σώκου κατέγραψε το σύνολο των επισημάνσεων διαβεβαιώνοντας τον Δήμαρχο και τους αντιδημάρχους ότι, στο πλαίσιο της συνεργασίας που θα αναπτυχθεί, θα προωθηθούν προς την Κυβέρνηση.

Ο Δήμαρχος, στη μία ώρα περίπου, της συνάντησης έθεσε υπόψιν της Συντονίστριας,-όλα τα έργα που είναι σε εξέλιξη, αυτά που δρομολογούνται αλλά και αυτά που έχουν απενταχθεί για διάφορους λόγους ζητώντας τη βοήθεια του Συντονιστικού Γραφείου, ενώ έθεσε και άλλες δύο μεγάλες προτάσεις του Δήμου Πέλλας την ίδρυση Ιδιωτικού Πανεπιστημίου με στοχευμένες σχολές καθώς και τη δημιουργία Σωφρονιστικού Καταστήματος στα όρια του Δήμου Πέλλας.

Από κει και πέρα τέθηκαν επίσης ως θέματα, ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος, τα δύο στρατόπεδα (Φιλιππάκου & Καψάλη), η ανακαίνιση του Πολύκεντρου δημιουργώντας έναν χώρο πολιτισμού και η ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Κολυμβητηρίου.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον Βρεφονηπιακό σταθμό του Δήμου όπου τόσο η κ. Σώκου όσο και ο Δήμαρχος κ. Στάθης Φουντουκίδης, μίλησαν με τις προϊστάμενες και βρεφονηπιοκόμους του Σταθμού, είδαν τους χώρους εστίασης και διαμονής των νηπίων…Ακολούθως, επισκέφτηκαν το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Πέλλας, στο οποίο συνομίλησαν με τις ψυχολόγους και ζήτησαν ενημέρωση για τα στατιστικά στοιχεία αλληλεπίδρασης της δομής με τους πολίτες και ιδιαίτερα με τις ευπαθείς ομάδες της τοπικής μας κοινωνίας.

Ανανεώθηκε το ραντεβού με την κ. Σώκου σε σύντομο χρονικό διάστημα, στον Δήμο Πέλλας, για μία επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο, στα μνημεία των Γιαννιτσών, όπως και στις Πηγές Αραβησσού.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου